A szilvaszezon engem mindig valami finom süti elkészítésére késztet. A szomszédasszonyom több kiló szilvával lepett meg, így a hétvégére beterveztem ezt a sütit. Nagyon egyszerű elkészíteni és csuda finom lett! Más gyümölcsökkel is variálható.
Elkészítési idő: 60 perc
Fahéjas szilvás lepény
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
 - 25 dkg porcukor
 - 30 dkg liszt
 - 3/4 cs sütőpor
 - 5 tojás
 - 3 ek darált dió
 - 0,5 dl rum
 - fahéj
 - nádcukor
 - 50 dkg szilva
 
Elkészítése:
- A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk.
 - Tálba téve megszórjuk fahéjjal, nádcukorral, rálocsoljuk a rumot és összekeverjük.
 - Amíg elkészítjük a tésztát állni hagyjuk.
 - A porcukrot jó habosra kikeverjük a margarinnal, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet, és végül a darált diót is.
 - Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, kilisztezünk, beleöntjük a masszát.
 - Szorosan a tetejére rakosgatjuk a szilvákat és közepes tűznél 35-40 percig sütjük.
 - Ha langyosra hűlt a tetejét fahéjas porcukorral megszórjuk és kockákra vágva tálaljuk.
 

Hmmm, igazán kedvemre való!
VálaszTörlésCsodálatos, kérhetek :)))
VálaszTörlésNagyon guszta, biztos finom!!!
VálaszTörlésÉn is kérek!!!!!! Nagyon szép lett!!!!!
VálaszTörlésTényleg nagyon finom (volt). Legközelebb küldök mindenkinek egy szeletkét.
VálaszTörlés