A húsvét elmúlt és nálunk a korábban megszokottnál több sonka maradt. Egy vírusfertőzés miatt az egész család az ágyat nyomta, alig fogyott valami a sonkából, kalácsból és a süteményekből is. Azokból, amit lehetett lefagyasztottam. De a sonka nagy része ott lapult a hűtő alsó polcán, gondoltam ma már hasznosítani kellene, mert megromlik. Így improvizáltam ezt az egyszerű tészta ételt.
Elkészítési idő: 30 perc
Tejszínes, tarjás, gombás spagetti
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt főtt tarja vagy főtt sonka
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg gomba
- 3 dl tejszín
- reszelt sajt
- 1 ek sűrített paradicsom
- kevés liszt
- só
- őrölt bors
- oreganó
Elkészítése:
- A spagettit, enyhén sós vízben kifőzzük.
- Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, rádobjuk a vékonyra felszeletelt gombát, fedő alatt puhára pároljuk.
- A tarját vagy a sonkát kisebb kockákra vágjuk, hozzáadjuk a gombához, a sűrített paradicsomot hozzákeverjük és picit lepirítjuk, sóval, borssal, oreganóval fűszerezzük, kevés vizet adva hozzá az egészet jól összerotyogtatjuk.
- Kevés liszttel megszórjuk, ráöntjük a tejszínt és még egyszer összefőzzük.
- A forró spagettire rámerjük a mártás, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Nagyon guszta, valakinél ma már ezzel a variációval készült tésztás ételt olvastam! Nagyon finom lehet. Nagyon jó lett a megújult portálod!
VálaszTörlésRemélem azóta mindenki meggyógyult már?! Sajna én is az ágyat nyomtam az ünnepekkor. :-( Nagyon guszta, és ötletes finomságot készítettél. Szívesen megkóstolnám! :-D
VálaszTörlésÉva köszönöm!
VálaszTörlésMézikém, így utólag is köszönöm a húsvéti üdvözletedet. Bízom benne, hogy azóta te is meggyógyultál, mi már lábadozunk.
Jaj de jó a fejléced és a tészta is isteni lehet
VálaszTörlés