Elkészítési idő: 30 perc
Tejszínes spárgakrémleves
Hozzávalók:
leves:
- 50 dkg fehér spárga
- 5 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 2,5 dl tejszín
- só
- fehérbors
- cukor
- citromlé
- 7,5 dl víz (még jobb, ha van csirke-alaplé)
levesbetét:
- 50 dkg zöld spárga
Elkészítése:
- A fehér spárgák fás részét levágjuk, a spárgasípokat a zöldségpucolóval meghámozzuk.
- A zöld spárgát nem kell megpucolni, csak a spárgaszálat meghajlítani és ahol eltörik odáig nem fás, a többi, alsó részét ki kell dobni.
- A fehér spárgákat feldaraboljuk és 7,5 dl enyhén sós-cukros-citromos vízben 15 perc alatt megfőzzük, majd botmixer segítségével pürésítjük.
- Szűrőn átpasszírozzuk a levest, mert előfordulhat, hogy némi fás rész maradt benne, és élvezhetetlen lesz tőle a leves.
- Felhevítjük a vajat és világosra pirítjuk benne a lisztet, fokozatosan felengedjük a levessel, néhány percig forraljuk.
- A tüzet mérsékeljük és hozzáöntjük a tejszínt, sóval, őrölt fehérborssal, kevés cukorral és citromlével ízesítjük, összeforraljuk.
- A zöld spárgákat 5 perc alatt ress-roppanósra főzzük a levesben.
Nagyon finom lehet
VálaszTörlés