Elkészítési idő: 30 perc
Paradicsomos káposzta
Hozzávalók:
- 1 kg fejes káposzta
- 3/4-1 liter (házi) paradicsomlé
- 2-3 ek sűrített paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 2-3 ek olaj
- 3 ek liszt
- 1 ek pirospaprika
- 2 kk vegeta
- őrölt kömény
- cukor
- só
Elkészítése:
- A káposzta külső, sérült leveleit eltávolítjuk, megmossuk, felnegyedeljük, torzsákat kivesszük, a káposztát laskára vágjuk.
- Feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi, sózzuk, őrölt köménnyel, vegetával fűszerezzük, hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymát, puhára, de még roppanósra főzzük.
- Amíg a káposzta fő, elkészítjük a paradicsomos rántást: az olajon világosra pirítjuk a lisztet, tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a tűzre visszatéve egy kicsit átkeverjük, majd fokozatosan adagolva felöntjük a paradicsomlé felével.
- Amikor a káposzta megpuhult az egész hagymát kidobjuk belőle, - ha túl sok a víz alatta, mert a káposzta is enged levet, jócskán leöntünk róla - majd hozzáadjuk a paradicsomos rántást. Közben a maradék paradicsomléből fokozatosan adagolunk még a főzelékhez, így beállítva a sűrűségét. Ízlés szerinti cukorral ízesítjük, néhány perc alatt kiforraljuk.
- Sült hússal, fasírttal fogyasztjuk, de csak önmagában, puha kenyérrel is finom.
Nagyon gusztusos! Én nagyon szeretem, készítek is az biztos.
VálaszTörlésÉn köménymag helyett babérlevéllel készítem!
TörlésA köménymag a káposzta puffasztó hatásának enyhítésére kell bele, és persze az ízének sem árt. Én babérlevelet inkább csak savanyúságokhoz teszek vagy a krumplifőzelékbe, de biztosan azzal is finom.
TörlésNekem mindig a kedvencem volt, most is az:) Nyári káposztából tényleg isteni finom, pár hete magyar káposztával voltak tele itt a boltok:) A fejléced is gyönyörű:)
VálaszTörlésOlyan guszta a képeken, nagyon szépek a fotóid, mint mindig! :) Én is nagyon szeretem, leginkább fasírttal! :)
VálaszTörlésÉn még sosem ettem így, de ízlene szerintem:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen a hozzászólásokat, megállapítható, hogy sokan szeretjük. Kati, egy próbát megér, de szerintem is ízlene neked.
VálaszTörlésJaj de nagyon szeretem!Eszembe is jutott már egyik nap, de most már tényleg megfőzöm! :-) Én is oldalassal szeretem!
VálaszTörlésNagyon szépek a képeid Nea!
Nellike,köszönöm szépen. Nálunk is a sült oldalas a favorit hozzá.
TörlésOlyan guszta a kép, hogy meg is kívántam! Én is pont így szoktam csinálni.
VálaszTörlésMa ez lett az ebed ,koszonom a receptet nagyon finom lett a fozelek !ajanlom mindenkinek! ♥
VálaszTörlésIlona, örülök, hogy elkészítetted és ízlett.
TörlésElkészítettem a recept alapján a paradicsomos káposztát, mivel én a kicsit erőteljesebb ízeket kedvelem, ezért 6 kk vegetát ill. 2 ek köményt tettem bele. A sóból 2 kk került az ételbe. A rántás elkészítéséhez azt az olajat használtam fel amiben előzőleg a grillfűszeres natúr szeletet sütöttem ki. Nagyon köszönöm a receptet Nea , finom lett. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy jól sikerült és ízlett a családnak. Köszönöm a visszajelzést!
VálaszTörléssokadik alkalommal csinálom az utolsó éppen most történik. hétfőtől hétfőig tudnám enni.hidegen,melegen feltét nélkül is.egyszerűen szuper.HIBÁTLAN!!!
VálaszTörlésNagyon örülök hogy ennyire ízlik a főzelék. Már megérte közzé tenni a receptjét. További jó főzőcskézést kívánok!
Törlés