Elkészítési idő: 10 perc
Kapribogyós, mozzarellás paradicsomsaláta
Hozzávalók:
1 személyre
- 1 csomag mozzarella
- 2 kisebb paradicsom
- 1/2 fej lila hagyma
- 1 ek kapribogyó
- 1/2 citrom reszelt héja
- só
- frissen őrölt bors
- friss bazsalikom levél
öntet:
- 1 ek olívaolaj
- 1/2 ek balzsamecet
Elkészítése:
- A paradicsomot egyforma vastagságú karikákra felvágjuk, rárakjuk egy tányérra, megszórjuk a kapribogyóval és a vékonyra szeletelt lila hagymával.
- A lecsepegtetett, felszeletelt sajtot elrendezzük a tetején, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a citromhéjat.
- Az öntethez összekeverjük a balzsamecetet az olívaolajjal, meglocsoljuk vele a salátát.
- Tetejére néhány bazsalikom levelet szórunk.
- Grill és sült húsok mellé tökéletes köret, de önálló fogásként is fogyaszthatjuk, ez esetben pirítóssal kínáljuk.
Ezt is megkóstolom:) Fini:)
VálaszTörlésNagyon szeretem ezt az egyszerű salátát, elég gyakran készítem (bogyó és sajt nélkül), sült húsokhoz. Szívesen "lekucorognék" az asztalkád mellé. :)
VálaszTörlésNagyon szeretem, imádom a mozzarellát. Most vacsorára pontosan jó lenne!
VálaszTörlésNagyon guszta, nekem akár így önmagában is jöhet! :) Köszönöm, hogy játszol velem, és hogy ilyen finom salátával lepsz meg minket! :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet:)
VálaszTörlésTökéletes saláta lesz a húsok mellé! Nagyon guszta!
VálaszTörlés