Mai ebéd, amely az egyszerűség és gyorsaság jegyében készült. Nagyon szeretem a mártásos húsokat, mindegy hogy zöldség alapú vagy sajtos mártásokról legyen is szó. Eredetileg egy egyszerű sajtmártásos csirkét szerettem volna készíteni, de aztán gondoltam, hogy legyen benne inkább a megszokottól eltérően egy kis extra íz, így került bele sima sajt helyett márványsajt és medvehagyma is. Azt hiszem e két összetevő nagyon jó párost alkotott, harmonikusan összesimult a két ízvilág. Megosztó étel, nem mindenki szereti a márványsajt pikáns, jellegzetes ízét, de a kék sajt imádóknak szerintem ízleni fog.
Medvehagymás-márványsajtos csirkecsíkok
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemellfilé
- 15 dkg érett, jó minőségű márványsajt
- 2 dl habtejszín
- 2-3 g fokhagyma
- frissen őrölt bors
- 8-10 szál medvehagyma
- 2 ek olaj
- kevés vaj
Elkészítése:
- A csirkemellet vékonyan felcsíkozzuk, meghintjük a borssal. (én nem sóztam, mert a sajt is sós)
- Az olajat összemelegítjük a vajjal, a csirkehúst átforgatjuk rajta és addig sütjük, míg egy kis színt kap.
- Felöntjük a tejszínnel, belemorzsoljuk a márványsajtot, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a nagyobb darabokra vágott vagy tépkedett medvehagyma leveleket.
- Néhány percig forraljuk, amíg a sajt elolvad és a mártás kissé besűrűsödik.
- Frissen, forrón tálaljuk, főtt tészta vagy párolt rizs illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!