Lusta vagy szórt túrósként is fellelhető a neten ez a sütemény. Zseniálisan egyszerű, mert nem kell hozzá tésztát gyúrni, csak rétegesen belehinteni, szórni, önteni a hozzávalókat, megsütni és a végére láss csodát, összeáll ez a finom, krémes sütemény. A gyümölcs kihagyható belőle vagy aki szereti mazsolával helyettesítheti, de plusz ízt ad és szaftosabbá is teszi a süteményt. Villámgyorsan elkészül, hidegen, melegen egyaránt finom. Ha egy tartalmas leves után időspórolós túrós sütire vágyunk és nem szeretnénk sok időt tölteni a mosogatással sem, akkor ezt az édességet érdemes kipróbálni.
Barackos kócos túrós
20x30 cm-es tepsihez
Hozzávalók:
- 30 dkg rétesliszt
- 20 dkg porcukor
- 1/2 cs sütőpor
- 1 bio citrom reszelt héja
- 3 tojás
- 4 dl tej
- csipet só
- 50 dkg túró
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 doboz őszibarack konzerv vagy 4-5 szem friss barack
tetejére:
- 5 dkg vaj vagy margarin
- porcukor
valamint:
- 5 dkg vaj vagy margarin a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
- A tepsit kikenjük vajjal vagy margarinnal.
- A liszthez hozzáadjuk a sót, porcukrot, sütőport, belereszeljük a citromhéjat, összekeverjük.
- A lisztes keverék felét beleöntjük a tepsibe, egyenletesen elsimítjuk.
- Ráfektetjük a vastagabb gerezdekre vágott barackot.
- Rásímítjuk a vaníliás cukorral elkevert túrót.
- Befedjük a maradék lisztes keverékkel.
- A tejbe belekeverjük a tojásokat, ráöntjük a tetejére.
- Villával megszúrkáljuk a tepsi aljáig és 1/2 órát állni hagyjuk, hogy a folyadék jól át tudja járni.
- Tetejére vajdarabkákat morzsolunk. (fel is lehet olvasztani)
- Előmelegített 180°C-os sütőben kb 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
- Mikor langyosra hűlt szeleteljük, tetejét porcukorral meghintve kínáljuk.
Finomat sütöttél ismét, nagyon guszta szeletek lettek! Hasonlót én is szoktam sütni, lusta asszony rétese néven, de abban nem szokott gyümölcs lenni. De így őszibarackkal még finomabb lehet 😊.
VálaszTörlésA túró mindig jó valamilyen gyümölccsel, szerintem fanyarabb ízűekkel is finom lehet. Biztosan a te sütid is nagyon ízletes.
Törlés