Gyorsan elkészthető könnyű ebéd vagy vacsora, tele ázsiai ízekkel. Ha kevés az időnk, ezt a fogást félóra alatt az asztalra tehetjük és az a nagyszerű benne, hogy a kedvenc zöldségeink variálásával testreszabhatjuk. Paprika helyett elkészíthetjük répával, gombával, brokkolival, karfiollal vagy babcsírával is.
Hozzávalók:
húsgolyó:
- 1 kg darált csirkehús
- 2,5 dkg zsemlemorzsa
- 2 ek szójaszósz
- 1/2 ek szezámolaj
- 1 kk frissen reszelt gyömbér
- 1/2 tk fokhagymapor
- 2 ek apróra vágott újhagyma
- frissen őrölt fekete bors
szósz:
- 2 ek sötét szójaszósz
- 1 dl csirkehúsleves vagy víz
- 1 tk szezámolaj
- 2 ek barnacukor vagy méz
- 1 ek ecet
- 1/2-1 ek kukoricakeményítő
továbbá:
- 1 közepes piros kaliforniai paprika
- 1-2 újhagyma
- szezámmag
Elkészítése:
- Egy tálban összekeverjük a darált húst, zsemlemorzsát, szójaszószt, szezámolajat, gyömbért, fokhagymaport, újhagymát, borsot.
- Félretesszük pácolódni 20 percre.
- A keverékből diónyi gombócokat formázunk.
- Serpenyőben olajat hevítünk, a húsgombócok minden oldalát aranybarnára sütjük benne.
- Közben elkészítjük a szószt: kis tálkába öntjük a szójaszószt, szezámolajat, húslevest, barnacukrot, ecetet és a kevés vízzel elkevert kukoricakeményítőt, simára keverjük.
- Miután megsültek a húsgolyók, ugyanabban a serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a vékonyan felcsíkozott kaliforniai paprikát, ha megpuhult ráöntjük a szószt, visszatesszük a húsgolyókat addig főzzük, míg a szósz besűrűsödik.
- Melegen, párolt rizzsel tálaljuk, szezámmaggal megszórjuk, újhagymakarikákkal díszítjük.
Finom ízek, kellemes fűszerek, könnyű csirkehús, csakis szuper ebéd vagy vacsora válhat belőle! A fotók is nagyszerűek, mint mindig 😄.
VálaszTörlésRajongok az ázsiai konyháért, de lassan már otthon jobbat lehet enni, mint a gyorsbüfékben, így házilag készítem, saját ízlésemre hangolva.
Törlés