2022. október 22., szombat

Halloweeni burger szörny



 
















Nem szoktam megünnepelni a Halloweent, de megláttam a neten ennek a burger szörnynek a receptjét és késztetést éreztem az elkészítéséhez. Mikor elindultam megvásárolni a hozzávalókat, az egyik áruházláncnál felfedeztem a fekete zsemléket, így még alkalomhoz íllőbbek lettek a szörnyecskéim. Hagyományos burger zsemléből is készíthetjük, nem muszáj fekete színűnek lennie, és ha valaki házilag készítené a bucikat, alább belinkeltem a receptjét. Ötletes, látványos, kreatív előétel, tökéletes a halloweeni partihoz, ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető. Nem csak a gyerekek, de a felnőttek is imádni fogják. 


Halloweeni burger szörny

Hozzávalók:
4 személyre

  • 4 hamburgerzsemle  (házi készítése ITT található)

húspogácsa:


  • 50 dkg jó minőségű darált marhahús (lehet sertés vagy vegyesen is)
  • bors

valamint:

  • 4 nagy szelet sajt
  • 4 vékony szelet csemege uborka, hosszában szeletelve
  • 8 db nagy magozott, zöld olívabogyó 
  • adagonként 2-2 salátalevél (bébi római, szív,- vagy jégsaláta)
  • 4 ek ketchup (vagy ízlés szerint)

majonézes szósz:

  • 4 ek majonéz
  • 4 ek ketchup

továbbá:

  • kevés olaj a húspogácsák sütéséhez

Elkészítése:

  1. A darált húst átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, húspogácsákat formázunk belőle.
  2. Én csak sütés előtt sózom, borsozom mindkét oldalát, a masszába nem keverek fűszereket és tojást sem, de mindenki készítse saját ízlése szerint.
  3. Serpenyőben vagy grilltálcán, kevés olajon, kicsit lelapítva, oldalanként kb 3-4 percig sütjük.
  4. A majonézes szószhoz összekeverjük a majonézt a ketchuppal.
  5. Összeállítjuk a szörnyeket: a hamburgert félbevágjuk, alját megkenjük a szósszal, rárakunk 2 salátalevelet, rátesszük a húspogácsát, középre helyezünk 1 vékony szelet uborkát, egy szelet sajtot, melyből alul háromszögeket vágunk ki, hogy úgy nézzen ki, mint a fogak, rákenjük a ketchupot, befedjük a hamburgerzsemle tetejével.
  6. Adagonként 2 nagy zöld olajbogyót fogpiszkálóra tűzünk, - ez lesz a szörny szeme - beleszúrjuk a zsemlébe.  
TIPP:

- a félbevágott bucikat felhasználás előtt kicsit meg is piríthatjuk.
 



2 megjegyzés:

  1. Bár mi sem tatjuk meg a Halloweent, de ez a fekete zsemlés szörnyecskéd nagyon szuper lett, nagyon jól sikerült 😱! Ötletes, mutatós, és még finom is! 😊

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!