2025. augusztus 26., kedd

Olasz tésztasaláta

 















Bár lassan vége a nyárnak, egy üde, zöldséges tésztasaláta mindig jól tud esni. Alig pár hozzávalós étel, mégis istenien finom és nagyon hamar el is készül. Voltak "elfekvő" alapanyagaim a hűtőben, amit már el kellett használni, így azokhoz kerestem receptet, amit itt meg is találtam. Nem változtattam rajta semmit, de ha lett volna itthon parmezán és szalámi még az is került volna bele. Grillezett húsok köreteként is el tudom képzelni. Magában egy tökéletes nyáresti vacsora, egy könnyed hűsítő rosé jól illik hozzá.   


Olasz tésztasaláta


Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta (fusili vagy orsó)
  • 25 dkg koktél paradicsom
  • 25 dkg mini mozzarella 
  • 15 dkg bazsalikom pesto
  • 1 lilahagyma
  • 1 kápia vagy piros kaliforniai paprika
  • 2 marék fekete, magozott olajbogyó
  • 3-5 ek olívaolaj
  • só, bors - ízlés szerint

Elkészítése:

  1. A tésztát enyhén sós vízben "fogkeményre" főzzük, leszűrjük.
  2. Amíg kicsit hűl, feldaraboljuk a zöldségeket: a paprikát apró kockákra, a lilahagymát vékony félkarikára vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk, a koktélparadicsomot, mozzarellát elfelezzük.
  3. A tésztát alaposan elkeverjük a pestoval, hozzáadjuk a zöldségeket, sajtot, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, jól átforgatjuk.
  4. Fogyasztásig, de legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.  





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!