Fügéből nem csak süteményt, de a leveléből csodás karthauzi zöld színű szörpöt is lehet készíteni. A fügefalevél rengeteg pozitív tulajdonsággal bír, gazdag antioxidánsokban, kalciumot, magnéziumot, mangánt, rezet, nátriumot, cinket, folsavat, vitaminokat tartalmaz, csonterősítő és még koleszterincsökkentő hatása is van. A nyári melegben kellemesen üdítő itóka, enyhén kókuszos aromája van, de csak annak ajánlom, aki szereti a "zöld" ízeket. A leveleket meg is száríthatjuk, teának megfőzve cukorbetegeknek főként ajánlott.
Fügefalevél szörp
Hozzávalók:
- 5 db fügefa levél
- 1 citrom leve
cukorszirup:
1:1 arányban készítendő
- 5 dl víz
- 50 dkg cukor
Elkészítése:
- Először a cukorszirupot készítjük el, hogy legyen ideje kicsit hűlni: a vízhez hozzáadjuk a cukrot, közepes lángon addig melegítjük, míg a cukor felolvad.
- A fügefaleveleket megmossuk, felaprítjuk, turmixba tesszük, hozzáöntjük a szirupot, alaposan összeturmixoljuk.
- Sűrű szövésű anyagon/gézen átszűrjűk, hozzákeverjük a kifacsart citrom levét.
- Csírátlanított, tiszta üvegekbe töltjük.
- Hűtőben kb 1 hétig eláll.
- Higítva fogyasztjuk, jegesen a legfinomabb...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!