2010. február 17., szerda

Töpörtyűkrém




A házi készítésű finom kencék elkészítése nem nagy ördöngösség. Előre elkészíthető, változatosan fűszerezhető és szinte mindig garantált a siker. Friss zöldségekkel és pirítóssal tálalva igazi kulináris élmény.

Elkészítési idő: 30 perc
Pihentetés: 6-8 óra

Töpörtyűkrém

Hozzávalók:

  • 25 dkg sertés töpörtyű
  • 2 főtt tojás
  • 2 lilahagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 ek mustár

Elkészítése:

  1. A tepertőt és a főtt tojásokat húsdarálót ledaráljuk, hozzáadjuk a fűszereket és a mustárt, majd az apróra vágott lilahagymát és a zúzott fokhagymát is.
  2. Összedolgozzuk, majd hűtőben legalább fél napig állni hagyjuk.
  3. Friss bagettel vagy pirítóssal, rozs vagy barna kenyérrel, zöldségekkel tálalva ízletes reggeli vagy vacsora. Finom vörösbor társasága jót tesz neki.





1 megjegyzés:

A komment nem tartalmazhat linket