2010. augusztus 30., hétfő

Kínai zöldséges-csirkés tészta Nea módra






Ha egy kis ázsiai hangulatra vágyunk, ezzel az étellel a konyhánkba idézhetjük a kínai éttermek hangulatát és ízeit. Nem igényel túl sok hozzávalót, kiváló, egészséges, különleges ebéd vagy vacsora a hétköznapokra. Az alapanyagok tetszés és ízlés szerint variálhatók benne.

Elkészítési idő: 50 perc

Kínai zöldséges-csirkés tészta Nea módra

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1/4 fejeskáposzta
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • diónyi friss gyömbér
  • 20 dkg gomba
  • 1 kisebb cukkini
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 ek olívaolaj
  • darabka vaj
  • szójaszósz
  • 1 csirkemellfilé
  • 1 friss chili
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

  1. A zöldséges tésztához először mindent előkészítünk, hogy menet közben folyamatosan tudjuk adagolni a wokba a hozzávalókat. Ez a legmunkásabb része a dolognak, a többi már szinte gyerekjáték.
  2. A spagettit enyhén sós vízben feltesszük főni, közben megpucoljuk a zöldségeket, a répát és a cukkinit julienre (vékony csíkokra) vágjuk, a káposztát laskára, a gombát kicsit vastagabb szeletekre aprítjuk. 
  3. A gyömbért megpucoljuk, a chilit kimagozzuk és apró darabkákra vágjuk. 
  4. A csirkemellet vékonyan felcsíkozzuk.
  5. A wokot jól felforrósítjuk, beledobunk egy darabka vajat és hozzáöntünk 2 ek olívaolajat. A vaj-olaj keverékén hirtelen átsütjük a csirkehúst, közben sózzuk borsozzuk. 
  6. Mikor kész, kiszedjük és fóliával letakarva melegen tartjuk a húst.
  7. A fennmaradt zsiradékra rádobjuk a felaprított vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát, végül a reszelt gyömbért is. Kicsit lepirítjuk.
  8. 1-2 perc eltéréssel sorban elkezdjük hozzáadogatni a zöldségeket, közben folyamatosan kevergetjük. 
  9. A legkeményebbel kezdjük, hogy legyen ideje párolódni, majd a legvégére hagyjuk a leghamarabb puhulót: káposzta, sárgarépa, gomba, borsó, cukkini.
  10. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá, hogy le ne égjen, de vigyázzunk, hogy a zöldség ne főjön szét, ress-roppanós maradjon.
  11. Ekkor hozzáadjuk a kifőzött tésztát és a megsült csirkehúst, alaposan összekeverjük és ízlés szerint megöntözzük a szójaszósszal. 
  12. Még néhány percig az egészet együtt pirítjuk.
  13. Azonnal tálaljuk, mert frissen az igazi, a tészta tetejét az apróra vágott chilivel meghintjük.








7 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik,mentem.:) ...és amit otthon készítesz az biztos forrás,a kínai büféknél erről sokszor nem vagyok meggyőződve!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem, de még nem készítettem házilag. Jó ötelt

    VálaszTörlés
  3. Hú,a napokban épp ilyenen törtem a fejem,most hála neked,itt van előttem,nekem már csak el kell készíteni.Köszi a szuper ötletet!

    VálaszTörlés
  4. GasztroRéka, én is így vagyok a kínai büfékkel, bár sok van belőlük ki szokam tapasztalni melyiknél szabad enni.

    Bianka, ne hagyd ki, biztos siker baráti társaságban is.

    Edó, örülök, hogy segíthettem.

    Ildy, köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  5. HÚ, én is imádom a kínai éttermek zöldséges tésztáját, de az közel sem ilyen gazdag zöldségekben. csak káposztát és pár szem borsót szoktam látni bennük. ezt ki kell próbálni.
    Nea, ha nekem nincs wok-om és serpenyőben próbálkoznék?
    Üdv.
    Kriszti

    VálaszTörlés
  6. Kedves Kriszti!

    Ahhoz, hogy a zöldségek ress-ropogósak maradjanak hirtelen, magas hőfokon kell sütni őket. Erre legalkalmasabb edény a wok, de ha nincs, megpróbálhatod serpenyőben is, csak kevergesd gyakran, hogy le ne égjen.

    Üdv: Nea

    VálaszTörlés

Köszönöm a látogatást!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!