2010. december 20., hétfő

Narancsos gesztenyekehely




Szeretem a könnyű pohárkrémeket, mert gyorsan össze lehet dobni őket és szinte elronthatatlanok. Ez egy nagyon finom, mutatós desszert, amely a készítéstől számított 1 óra múlva már tálalható is a karácsonyi ebéd méltó desszertjeként.

Elkészítési idő: 10 perc
Pihentetés: 60 perc

Narancsos gesztenyekehely

Hozzávalók:

  • 40 dkg gesztenyemassza
  • 4 dl tejszín
  • 6 narancs
  • babapiskóta
  • rum


Elkészítése:

  1. A  puha gesztenyemasszát fellazítjuk 1 dl tejszínnel és ízlés szerinti rummal.
  2. A maradék 3 dl tejszínt kemény habbá verjük és a felét óvatosan a gesztenyéhez keverjük.
  3. A narancsokat meghámozzuk, vigyázva hogy a fehér rész ne maradjon rajta, mert az keserű.
  4. Egy mélyebb üvegkehely vagy pohár oldalát kibéleljük a narancsszeletekkel.
  5. Én most félbevágtam őket, mert kicsi volt a pohár, de mutatósabb egészben hagyva
  6. Megpúpozzuk a gesztenyemasszával, a tetejére szépen elosztva rákanalazzuk a maradék tejszínt, legalább 1 óra hosszára a hűtőbe tesszük és jól behűtve narancs szelettel és babapiskótával díszítve tálaljuk.





4 megjegyzés:

  1. Szépséges kehely! El tudom képzelni milyen finom! :)

    VálaszTörlés
  2. Csodálatos, annyira szeretném. csorog a nyálam érte

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm az ötletet! A gyerekeim is örülnének neki ha ezt is felszolgálnám nekik az ünnepi ebédhez. Nekem való. Egyszerű és mégis mutatóüs meg gondolom finom is.

    A mandulás tortához és a postaládádba is írtam egy üzenetet. Kérlek válaszolj rá, mert addig nem tudom megsütni a sütit, pedig az ovis karácsonyra szánnám, ami nemsokára itt van.

    Köszönöm

    Ági

    VálaszTörlés
  4. Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és a családodnak! Teljen békességben, boldogságban, szeretetben! :-DDD

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket