Zimankós téli estéken gyakran másra sem vágyom, mint hogy a kedvenc puha, meleg takarómmal, egy jó kis könyvvel és valami forró finomsággal a kezemben bekuporogjak a kedvenc fotelomba. Ilyenkor szoktam ezt a csupa-csoki itókát elkészíteni. Ha akad mellé még egy kis narancsos kuglóf is, az igazán megkoronázza a napomat.
Elkészítési idő: 30 perc
Narancsos forró csoki
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 0,5 liter víz
- 1 narancs
- 25 dkg jó minőségű keserű csokoládé
- 5 cl narancslikőr
Elkészítése:
- A tejet és a vizet összeöntjük egy lábasba, a narancs vékonyan lehámozott héját is hozzádobjuk.
- Lassú tűzön felforraljuk, majd a tűzről levéve 10 percig állni hagyjuk, hogy a narancshéj illóanyagai átjárhassák a tejet.
- A narancshéjat kivesszük a tejből, beletördeljük a csokoládét (70%-os étcsokit használtam), állandó kevergetés mellett újra felforraljuk.
- Várunk míg kicsit kihűl, hozzákeverjük a narancslikőrt, még melegen poharakba töltjük.
- Tejszínhabbal és frissen reszelt narancshéjjal díszítve kínáljuk.
- Bár az eredeti receptben nem szerepel, de egy kevés cukrot is tehetünk bele, mielőtt a poharakba töltjük.
Bp-en most irtó módon hull a hó. Most jöttem haza a piacról és nagyon jól esne egy ilyen csészével
VálaszTörlés