Szeretem a könnyű pohárkrémeket, mert gyorsan össze lehet dobni őket és szinte elronthatatlanok. Ez egy nagyon finom, mutatós desszert, amely a készítéstől számított 1 óra múlva már tálalható is a karácsonyi ebéd méltó desszertjeként.
Elkészítési idő: 10 perc
Pihentetés: 60 perc
Narancsos gesztenyekehely
Hozzávalók:
- 40 dkg gesztenyemassza
- 4 dl tejszín
- 6 narancs
- babapiskóta
- rum
Elkészítése:
- A puha gesztenyemasszát fellazítjuk 1 dl tejszínnel és ízlés szerinti rummal.
- A maradék 3 dl tejszínt kemény habbá verjük és a felét óvatosan a gesztenyéhez keverjük.
- A narancsokat meghámozzuk, vigyázva hogy a fehér rész ne maradjon rajta, mert az keserű.
- Egy mélyebb üvegkehely vagy pohár oldalát kibéleljük a narancsszeletekkel.
- Én most félbevágtam őket, mert kicsi volt a pohár, de mutatósabb egészben hagyva
- Megpúpozzuk a gesztenyemasszával, a tetejére szépen elosztva rákanalazzuk a maradék tejszínt, legalább 1 óra hosszára a hűtőbe tesszük és jól behűtve narancs szelettel és babapiskótával díszítve tálaljuk.
Szépséges kehely! El tudom képzelni milyen finom! :)
VálaszTörlésCsodálatos, annyira szeretném. csorog a nyálam érte
VálaszTörlésKöszönöm az ötletet! A gyerekeim is örülnének neki ha ezt is felszolgálnám nekik az ünnepi ebédhez. Nekem való. Egyszerű és mégis mutatóüs meg gondolom finom is.
VálaszTörlésA mandulás tortához és a postaládádba is írtam egy üzenetet. Kérlek válaszolj rá, mert addig nem tudom megsütni a sütit, pedig az ovis karácsonyra szánnám, ami nemsokára itt van.
Köszönöm
Ági
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és a családodnak! Teljen békességben, boldogságban, szeretetben! :-DDD
VálaszTörlés