Ki ne szeretné a finom krémlikőröket? Főleg mi nők szívesen kóstolgatjuk, mert ez olyan igazán nőies itóka. Ha a bolti árakat nézzük, sajnos a minőségi italok nem mindenki számára megfizethetők. De nem kell elkeserednünk, mert jóval gazdaságosabban otthon is előállíthatjuk az eredetihez megszólalásig hasonlító változatot. Én ezt a receptet évekkel ezelőtt egy szakácstól kaptam. Tudom, számos változata van, a sűrített tejestől a csoki pudingosig. Egyszer biztosan azokat is kipróbálom, de most maradtam a jól beváltnál. A nyers tojástól, ami benne van talán sokan idegenkednek, pedig ettől lesz bársonyosan krémes állagú. Én rögtön dupla adagot szoktam készíteni, mert nálunk igen gyorsan "párolog".
Elkészítési idő: 10 perc
Házi Bailey's
Hozzávalók:
- 3 dl OKÉ tartós habtejszín (dobozos)
- 2 tojássárgája
- 2 kis zacskó (vagy 4 ek) vaníliás capuccino-por (lehet irish cream vagy mogyorós is)
- 2 vaníliás cukor
- 6 ek porcukor
- 2 - 2,5 dl rum
Elkészítése:
- A hozzávalókat turmixgépbe tesszük és jól összeturmixoljuk.
- Üvegbe töltjük néhány órára a hűtőbe tesszük, időnként megrázogatjuk.
- Másnapra lesz igazán krémes állagú.
Nagyon finom lehet
VálaszTörlésÉn is jöhetek a kis pohárkámmal ? :))
VálaszTörlésViki, a kis pohár nem lesz elég.
VálaszTörlés