A ma esti rántott hal mellé készítettem köretnek. Mi jobban szeretjük, mint a majonézes burgonyát, mert könnyebb, nem terheli annyira a gyomrot, a krumplipürétől pedig kicsit izgalmasabb köret. A zeller íze nagyon jól illik a haléhoz. Általában csak annyit készítek, amennyi rögtön el is fogy, mert a burgonya másnapra sajnos nagyon megszívja magát és megkeményedik, így eltenni nem érdemes.
Elkészítési idő: 45 perc
Zelleres burgonyasaláta
Hozzávalók:
- 1 kg salátaburgonya ( pld. kifliburgonya)
- 2 nagy vöröshagyma
- 1 kisebb zellergumó
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A burgonyát héjastól, a zellergumót megtisztítva enyhén sós vízben külön-külön feltesszük főni.
- Közben a vöröshagymát vékonyan félkarikákra vágjuk és ecetes-sós-cukros salátalevet készítünk.
- A megfőtt burgonyát langyosra hűtjük, a zellert pedig juliennre (vékony csíkokra) vágjuk.
- Egy mélyebb edénybe lerakunk egy sor felkarikázott burgonyát, megsózzuk majd a hagyma és a zeller következik.
- Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az alapanyagok tartanak, a tetejére burgonyakarika kerüljön.
- Felöntjük a salátalével, tetejére frissen őrölt borsot szórunk és 4-5 óra hosszára beköltöztetjük a hűtőbe.
- Jól behűtve, a frissen kisütött hal mellé tálaljuk.
Ez nálunk is volt ugyancsak zellerrel :)
VálaszTörlés