2010. december 13., hétfő

Vasvári cigánypecsenye



Hétköznapinak mondható, egyszerű, de mégis kicsit "rafinált" húsételt kerestem, ami hamar elkészül, nagy munkálatokat nem igényel, de a végeredmény mégis a kiváló kategóriába sorolható. Egész napi munka mellett bizony nem mindegy mennyi időt kényszerülünk a konyhában tölteni, és még ha szeretünk is sütni-főzni olykor-olykor jól esik egy kicsit lazítani. A Príma Konyha augusztusi számában találtam ezt a receptet, amit rögtön el is készítettem. Nagyon finom lett, de igazán csak frissen jó.

Elkészítési idő: 30 perc

Vasvári cigánypecsenye

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertésszűz
  • 2 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • pirospaprika

Elkészítése:

  1. A sertésszüzet lehártyázzuk, kb 2 ujjnyi szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk.
  2. A húsokat sózzuk, először lisztbe, majd a liszt-tojás keverékébe forgatjuk, amelybe előzőleg zúzott fokhagymát és pirospaprikát keverünk.
  3. Nem kell nagyon vastagon rákenni a tojásos masszát, mert a vastag bunda alatt nem tud jól átsülni a hús.
  4. Bő, forró zsiradékban, mérsékelt lángon megsütjük.
  5. Apró szemű sült burgonyával tálaljuk. 
  6. Salátát vagy savanyúság adjunk hozzá.






4 megjegyzés:

  1. Jaj ez éppen nekem való, ugyanis nem nagyon dijazom a prézlit a rántott husikon. A Primakonyhában én is láttam ezt a receptet, kacérkodtam is vele, de eddig nem kerül rá a sor. Na majd ezután, mert a Tiéd olyan kívánatos :) Csak ne lenne már ilyen késő :))))

    VálaszTörlés
  2. Remekül néz ki, szívesen megenném ebédre

    VálaszTörlés
  3. ..a pecseny honnét kapta a nevét .. a helységről v a készítőjétöl ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fentebb olvasható, hogy ez egy magazinból átvett recept, nem én neveztem el így, de (név)változtatás nélkül adtam közre. A kérdés megválaszolásában talán a szóban forgó magazin vagy egy gasztro-történész tudna Önnek segíteni.

      Törlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!