Hétköznapinak mondható, egyszerű, de mégis kicsit "rafinált" húsételt kerestem, ami hamar elkészül, nagy munkálatokat nem igényel, de a végeredmény mégis a kiváló kategóriába sorolható. Egész napi munka mellett bizony nem mindegy mennyi időt kényszerülünk a konyhában tölteni, és még ha szeretünk is sütni-főzni olykor-olykor jól esik egy kicsit lazítani. A Príma Konyha augusztusi számában találtam ezt a receptet, amit rögtön el is készítettem. Nagyon finom lett, de igazán csak frissen jó.
Elkészítési idő: 30 perc
Vasvári cigánypecsenye
Hozzávalók:
- 40 dkg sertésszűz
- 2 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- liszt
- pirospaprika
- só
Elkészítése:
- A sertésszüzet lehártyázzuk, kb 2 ujjnyi szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk.
- A húsokat sózzuk, először lisztbe, majd a liszt-tojás keverékébe forgatjuk, amelybe előzőleg zúzott fokhagymát és pirospaprikát keverünk.
- Nem kell nagyon vastagon rákenni a tojásos masszát, mert a vastag bunda alatt nem tud jól átsülni a hús.
- Bő, forró zsiradékban, mérsékelt lángon megsütjük.
- Apró szemű sült burgonyával tálaljuk.
- Salátát vagy savanyúság adjunk hozzá.
Jaj ez éppen nekem való, ugyanis nem nagyon dijazom a prézlit a rántott husikon. A Primakonyhában én is láttam ezt a receptet, kacérkodtam is vele, de eddig nem kerül rá a sor. Na majd ezután, mert a Tiéd olyan kívánatos :) Csak ne lenne már ilyen késő :))))
VálaszTörlésRemekül néz ki, szívesen megenném ebédre
VálaszTörlés..a pecseny honnét kapta a nevét .. a helységről v a készítőjétöl ?
VálaszTörlésFentebb olvasható, hogy ez egy magazinból átvett recept, nem én neveztem el így, de (név)változtatás nélkül adtam közre. A kérdés megválaszolásában talán a szóban forgó magazin vagy egy gasztro-történész tudna Önnek segíteni.
Törlés