Elkészítési idő: 30 perc
Ünnepi gyertyasütemény
Hozzávalók:
3 darabhoz
- 1 kerek, 3 lapos kakaós piskótatortalap vagy 4 tojásból sütött kakaós piskóta
- 20 dkg mogyorókrém
cukormáz:
- 1 citrom leve
- 15-20 dkg porcukor
díszítés:
- 2 darab aszalt füge
- 3 szem mandula
Elkészítése:
- A piskótalapból pogácsaszaggatóval kicsi, kb. 4-5 cm átmérőjű korongokat vágjunk ki.
- A lapocskákat mogyorókrémmel megkenjük, 6-8 darabot egymás tetejére helyezünk, a legfelső korong teteje krém nélküli legyen.
- A cukormázhoz a citrom levét annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Ebből egy- két evőkanálnyit elsimítunk minden tésztakupac tetején, oly módon, hogy akár a viasz a gyertyán, körben lecsorogjon róla.
- A mandulát forró vízzel leöntjük, néhány percig állni hagyjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, így könnyen le tudjuk a vékony, barna héját húzni.
- A fügéket félbevágjuk és minden fél gyümölcsbe egy-egy szem mandulát illesztünk, majd a piskóta-tornyocskák tetejére állítjuk, mintha a gyertya lángja volna.
A fenti receptem a Kifőztük Karácsonyi adománygyűjtő számában megtalálható, melyről részletesen írtam ITT. Az újság még néhány napig, pontosan december 20-ig letölthető INNEN.
Köszönjük az adományokat!
Ez csodaszep! Mar a szerkeszteskor is megcsodaltam! Gyonyoruuu!!!
VálaszTörlésMicsoda fantasztikus ötlet. Már korábban is megcsodáltam, de most valahog mégszebb, hogy közeleg az Ünnep. Gratulálok. Gyönyörűűűű
VálaszTörlésGyönyörűséges. Nem is tudnám megenni annyira szép :)
VálaszTörlésRemekül néz ki. Csinos.
VálaszTörlés