2011. március 30., szerda

Császárburgonya




Elkészítési idő: 60 perc

Császárburgonya

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 5 - 10 dkg császárszalonna
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • vaj a sütőtál kikenéséhez

Elkészítése:

  1. Vajjal kikenjük a sütőtálat, az aljára rakunk egy sor vékonyra felkarikázott nyers burgonyát, meghintjük a reszelt sajt és a felkockázott szalonna egyharmadával,  még egyszer megismételjük a rétegezést.
  2. Tetejére burgonya kerüljön, amit megszórunk a maradék sajttal és császárszalonnával.
  3. A tejet és a tejszínt összeöntjük, sózzuk, majd ráöntjük a burgonyára.
  4. Alufóliával letakarjuk, forró sütőben megpuhítjuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
  5. Sütőből kivéve kockákra vágjuk, savanyúsággal tesszük az asztalra.






3 megjegyzés:

  1. Milyen egyszerű és mennyire finom lehet!!!!
    Hoztam Neked valamit, és remélem jobban vagy, amikor Roxykára gondolsz.

    Örülök, hogy "megismerhettelek", és nagyon szeretem olvasni a blogodat.
    Ez a bejegyzés egy pontot ér Számodra az "Egy jó szó" játékban! :-) itt :
    http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, és valóban milyen egyszerű.Szeretem a receptjeidet ezért küldök neked "egy jó szót"

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket