Elkészítési idő: 30 perc
Kínai édes-savanyú csirke
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- 1 nagy vöröshagyma
- 1-1 sárga és piros kaliforniai paprika
- 1 friss ananász vagy 1 darabolt ananászkonzerv
- 3 ek. ketchup
- 2 ek. rizsecet (esetleg fehérborecet)
- 2 ek. worcestershire szósz
- 2 ek. szójaszósz
- 3 ek. cukor
- 1 tojás
- keményítő
- só
- olaj
Elkészítése:
- Először mindent előkészítünk, hogy az alapanyagok kéznél legyenek, mert a wokba folyamatosan adagoljuk majd őket.
- A hagymát nem túl vékonyan szálasra vágjuk, a csirkehúst és a paprikákat vékonyan felcsíkozzuk.
- A ketchupot, az ecetet, a worcestershire szószt és a szójamártást a cukorral egy tálkában összekeverjük.
- Az ananászról leöntjük a levet és jól lecsöpögtetjük, ha friss, akkor a húsát kis kockákra vágjuk.
- Miután túl vagyunk az előkészítésen hozzálátunk az elkészítéshez:
- A tojást felverjük, hozzáadunk egy kis vizet, sót és cukrot, beleforgatjuk a felcsíkozott húst, majd meghintjük 2 evőkanál keményítővel.
- Felforrósítjuk a wokot és kevés olajat öntünk bele, beledobjuk a húst és állandóan kevergetve körös-körül megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.
- A wokba még egy kis olajat öntünk, beleszórjuk a hagymát, majd a paprikákat és az ananászt, kis ideig együtt sütjük, míg a paprika ress-ropogósra nem pirul, majd kiszedjük mindezt a hús mellé.
- A wokba beleöntjük a ketchupos mártást és felforraljuk.
- Közben 1 evőkanál keményítőt simára keverünk 2,5 dl vízzel és a mártáshoz adjuk, ezzel is felforraljuk.
- Visszatesszük a húst és a zöldségeket, összeforgatva összemelegítjük.
- Rizzsel, forrón tálaljuk.
Fantasztikus, most eláztattam a billentyűzetet :)
VálaszTörlésJúúúúúúúúúúúúj még nagyon korááááááááááán van !!!!!! és hangosan korog a gyomrom.
VálaszTörlésFantasztikus, és hogy én mennyire imádom !!!!!