Nemrégiben kellemes meglepetésben volt részem. Egy kedves e-mail-ben megkeresett a kecskeméti Fűszeráruház cégvezetője és felajánlott egy általam kiválasztott fűszercsomagot. Én a görög fűszercsomagot választottam, hiszen nagyom szeretem a görög konyhát. Amint megérkezett rögtön ki is próbáltam, így készült ez a finom egytálétel. Ez semmiben sem hasonlít a mi remek rakott krumplinkra, egész más ízvilágot képvisel. Egyébként a fűszeráruházban a mi magyaros fűszereink mellett megtalálhatók az összes nagy nemzetközi konyhák különleges fűszerei és olajai is, tehát szinte bármi beszerezhető náluk. Megújuló receptekkel és árukészlettel várnak minden látogatót.
Elkészítési idő: 90 perc
Görög rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 30 dkg darált sertéscomb
- 5 dl főzőtejszín
- 1,5 dl tej
- 20 dkg feta sajt
- kevés liszt
- 1-1 db piros és sárga kaliforniai paprika
- pár szem fekete magozott olajbogyó
- görög fűszerkeverék
- só
- bors
- pirospaprika
- friss rozmaring
Elkészítése:
- A burgonyát héjában megfőzzük.
- A darált húst kevés olajon megpirítjuk, közben fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és görög fűszerkeverékkel.
- Kevés liszttel meghintjük, majd a tejet és a tejszínt is ráöntjük, összeforraljuk a hússal, megvárjuk, míg besűrűsödik.
- Egy sütőtálat kivajazunk, az aljára terítjük a meghámozott, felkarikázott főtt burgonyát.
- Ráöntjük a húsos masszát.
- A tetején elmorzsoljuk a feta sajtot és szépen kirakosgatjuk a színes paprikacsíkokkal.
- 180 C-on kb. 50 percig sütjük.
- Tálalásnál olajbogyóval és friss rozmaringgal díszítjük.
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓIsteni és görög!!!
VálaszTörlésNagyon guszta:)
VálaszTörlésNea!
VálaszTörlésNagyon jó kis ízkombináció:-))
A honlapjukat a múltkor átböngésztem és nagyon tetszett:-)
Imádom a görög konyhát! És ez valami fantasztikusan guszta :)
VálaszTörlésIstenien néz ki, nagyon guszta
VálaszTörlés