Az üzletek polcai roskadoznak a friss, dundi, zsenge póréhagymáktól. Családunkban a közkedvelt ételek sorába tartoznak a hagymalevesek. Inkább téli ételnek számít, jó forrón fogyasztva segít a megfázásos tüneteket enyhíteni magas C vitamin tartalmának köszönhetően. Mi szívesen fogyasztjuk ilyenkor is. Nem utolsó szempont a készítésénél, hogy gyorsan elkészülő, kis költségvetésű, mégis tartalmas leves.
Elkészítési idő: 30 perc
Sajtos-tejszínes póréhagyma krémleves
Hozzávalók:
- 2 szál póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tubusos Boci sajt
- 1 dl tejszín
- 1 liter erőleves
- 1 púpozott ek. liszt
- füstölt sajt
Elkészítése:
- A póréhagyma fehér részét felkarikázzuk, kevés vajon félpuhára dinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az erőlevessel felöntve 20 perc alatt puhára főzzük.
- Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a krémsajtokat, a tejszínt és a lisztet, botmixerrel krémesre turmixoljuk.
- Visszatesszük a tűzre és addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik.
- Forrón, reszelt füstölt sajttal megszórva, pirítóssal tálaljuk.
juj, fantasztikusan guszta
VálaszTörlésIgazi tavaszi szinkavalkád, nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésKukkants be hozzám, szeretnélek meginvitálni az "egy jó szó" játékba!
VálaszTörlés