Muffint sütni gyerekjáték. Ami a technikai részét illeti valóban így is van. De olyan muffint sütni, ami nem száraz és nem hasonlít a fűrészporra az már nem is olyan egyszerű dolog. Ez a muffin kísérletezgetéseim eredményeképpen szinte tökéletesre sikerült. A tésztája könnyű, omlós, nem ragad a cukortól. A citrusok finom illata a napfényes nyarakat idézi. A nagymama porcelán csészéjéből elkortyolgatott tea mellé igazi lélekvidító sütemény.
Elkészítési idő: 45 perc
Citrusos muffin
Hozzávalók:
12 darabhoz
száraz anyagok:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 tk sütőpor
nedves anyagok:
- 7,5 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás
- csipet só
- 2,5 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 narancs reszelt héja és leve
cukorszirup:
- víz
- porcukor
- 2 narancs héja
Elkészítése:
- Először összekeverjük a száraz anyagokat: lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót.
- Aztán a nedves anyagokat dolgozzuk össze: a tejhez hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, a reszelt citrom,- és narancshéjat, valamint kifacsart narancslevet.
- Alaposan összekeverjük.
- A száraz anyagokat összeöntjük a nedves anyagokkal, lazán összekeverjük.
- Nem kell jól kidolgozni a tésztát, csak annyira összekeverni, hogy a tészta összeálljon.
- A muffin sütő formába kapszlikat teszünk, 3/4 részig megtöltjük a tésztával és forró sütőben tűpróbáig sütjük.
- Elkészítjük a cukorszirupot: forrásban lévő vízhez azonos mennyiségű porcukrot keverünk néhány percig főzzük, majd a 2 narancs lehámozott héját is hozzáadjuk.
- Addig főzzük, míg egészen besűrűsödik.
- A langyosra hűlt muffinok tetejére elosztjuk a cukorszirupos narancshéjat.
Jaj de kedves kép, nagyon finom lehet
VálaszTörlésNagyon szépek lettek:)
VálaszTörlés