Elkészítési idő: 60 perc
Császárburgonya
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 5 - 10 dkg császárszalonna
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- só
- vaj a sütőtál kikenéséhez
Elkészítése:
- Vajjal kikenjük a sütőtálat, az aljára rakunk egy sor vékonyra felkarikázott nyers burgonyát, meghintjük a reszelt sajt és a felkockázott szalonna egyharmadával, még egyszer megismételjük a rétegezést.
- Tetejére burgonya kerüljön, amit megszórunk a maradék sajttal és császárszalonnával.
- A tejet és a tejszínt összeöntjük, sózzuk, majd ráöntjük a burgonyára.
- Alufóliával letakarjuk, forró sütőben megpuhítjuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
- Sütőből kivéve kockákra vágjuk, savanyúsággal tesszük az asztalra.
Milyen egyszerű és mennyire finom lehet!!!!
VálaszTörlésHoztam Neked valamit, és remélem jobban vagy, amikor Roxykára gondolsz.
Örülök, hogy "megismerhettelek", és nagyon szeretem olvasni a blogodat.
Ez a bejegyzés egy pontot ér Számodra az "Egy jó szó" játékban! :-) itt :
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html
Isteni
VálaszTörlésNagyon guszta, és valóban milyen egyszerű.Szeretem a receptjeidet ezért küldök neked "egy jó szót"
VálaszTörlés