2011. március 20., vasárnap

Saláta mozzarellával és avokádóval




Holnap már hivatalosan is itt van a tavasz első napja és mi egyre inkább vágyódunk a friss, könnyed saláták után. Vendégségben, Ildikó barátnőmnél kóstoltam ezt a salátát először, azóta is nagy kedvencem. Csupán pár percet vesz igénybe az elkészítése, de tökéletes az ízharmóniája. Könnyű, tápláló salátavacsora.


Elkészítési idő: 10 perc


Hozzávalók:

  • készen kapható salátakeverék
  • mozzarella
  • paradicsom
  • érett avokádó
  • csemege karaj vagy sonka
  • bors
  • extra szűz olívaolaj
  • balzsamecet


Elkészítése:

  1. A tányér szélén elrendezzük a karaj vagy sonkaszeleteket.
  2. A salátakeveréket megöntözzük egy kevés olívaolajjal és balzsamecettel, a tányér közepére halmozzuk.
  3. A lecsepegtetett mozzarella tetején két mélyebb vágást készítünk, sózzuk, borsozzuk, majd a nyílásokba avokádószeleteket illesztünk.
  4. A salátára néhány félbevágott, sózott koktélparadicsomot teszünk.
  5. Végül a mozzarellára még egy kis olívaolajat spriccelünk.







2 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!