2011. március 4., péntek

Részeges bojtárleves



Elkészítési idő: 45 perc

Részeges bojtárleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg sertéshús (comb vagy lapocka)
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl fehérbor
  • 2 ek tarhonya
  • 1 ek zsír
  • 1 ek liszt
  • pirospaprika

Elkészítése:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott húst. Megsózzuk és kevés vizet öntve alá, lefedve, kis lángon majdnem puhára pároljuk.
  2. Meghintjük liszttel, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a tarhonyát és együtt puhára főzzük.
  3. Végül a levesbe öntjük a fehérbort, meg a tejfölt, még egyszer felforraljuk, melegen tálaljuk.




1 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!