Elkészítési idő: 45 perc
Részeges bojtárleves
Hozzávalók:
- 25 dkg sertéshús (comb vagy lapocka)
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 dl tejföl
- 2 dl fehérbor
- 2 ek tarhonya
- 1 ek zsír
- 1 ek liszt
- pirospaprika
- só
Elkészítése:
- Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott húst. Megsózzuk és kevés vizet öntve alá, lefedve, kis lángon majdnem puhára pároljuk.
- Meghintjük liszttel, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a tarhonyát és együtt puhára főzzük.
- Végül a levesbe öntjük a fehérbort, meg a tejfölt, még egyszer felforraljuk, melegen tálaljuk.
Juj de guszta, szeretem a leveseket
VálaszTörlés