A kínai éttermek kedvenc desszertje. Nagyon gyors és nagyon finom. Igaz, nem diétás, de a csípős leves és az édes-savanyú csirke után nagyon jól tud esni. A belseje omlós, a külseje finom ropogós. Ahogy sült, már ettük is, alig bírtuk abbahagyni.
Elkészítési idő: 20 perc
Kínai sült banán
Hozzávalók:
- 6 db nem túl érett banán
- 15 dkg rizsliszt (vagy búzaliszt)
- 7,5 dkg keményítő
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg cukor
- 3 ek szezámmag
- 1 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- kb 1,5-2 dl víz
Elkészítése:
- Először a száraz anyagokat keverjük össze, vagyis a lisztet, keményítőt, kókuszt, szezámmagot, cukrot, szódabikarbónát és a sót.
- Hozzáadunk annyi vizet, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk.
- A meghámozott banánokat megfelezzük, majd vízszintesen is félbevágjuk, beleforgatjuk a masszába és bő, forró olajban megsütjük.
- Forrón, hideg vaníliafagyival tálaljuk.
Még soha nem próbáltam a kínai sült banánt, de ez meghozta a kedvem! Köszönöm a receptet, postáztam magamnak!
VálaszTörlésMég nem ettem, de szívesen megkóstolnám
VálaszTörlésSosem ettem még, de én is szívesen megkóstolnám.Szerintem ki fogom próbálni.
VálaszTörlés