2012. november 9., péntek

Gránátalmás mascarpone mousse










A mousse egy légiesen könnyű textúrájú, lágy hab. Hangzatos neve ellenére rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Szeretem adni egy finom ebéd lezárásaként. Ma sok elintézni valóm volt, így erre a finom desszertre maradt csak idő. Bármilyen gyümölccsel (pl.: eper, málna, ribizli, áfonya, szeder) készíthetjük. Az édesség utáni vágyunkat azonnal enyhíti, délutáni nassolni valónak is nagyon jó választás.

Elkészítési idő: 20 perc

Gránátalmás mascarpone mousse

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 8 ek porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 citrom leve
  • 1 nagy gránátalma

díszítéshez:

  • málnaszósz
  • dekor cukor
  • citromfű

Elkészítése:

  1. A mascarponét kikeverjük a porcukor felével és a citrom levével.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük a cukor másik felével, lazán összeforgatjuk a mascarponéval.
  3. Poharak aljára szétosztjuk a gránátalma magjait, keveset hagyunk a díszítéshez is.
  4. Rákanalazzuk a mousse-t, tetejét málnaszósszal meglocsoljuk, dekor cukorral megszórjuk, néhány gránátalma maggal és citromfűlevéllel díszítjük.






2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, pompázatos friss és üde színek. Mintha nyár lenne! Csodás kelyhek!

    VálaszTörlés
  2. Szia! Gratulálok az oldaladhoz! Megnéznéd a miénket? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
    Köszönjük,
    www.anyjalanya.wordpress.com

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!