2012. július 20., péntek

SZÁVA



Tegnapra ígértem ezt a posztot, de mivel csak mára sikerült megbirkóznom a videó feltöltésével, így most mutatom meg nektek, hogy Boldi kivel osztja meg társbérletben a madáretetőt. 

Íme Ő az:   SZÁVA,  a 7 hetes cicalány. 

Igen, már megint újabb kis jövevény érkezett a családunkba. Az egész történet még azokra az időkre nyúlik vissza, amikor Boldit hazahoztam. Reggelente munkába menet gyakran összefutottam a buszmegállóban egy régi, általános iskolai osztálytársammal Sanyival. Mivel ő is nagy állatbarát szóba került Boldizsár. Kiderült, hogy annak idején Boldi az ő házuk környékén is megfordult, meg is próbálta befogni, de - már akkor is okos cica lévén  - állandóan elszaladt és elbújt előle. Nagyon örült, hogy a sorsa végül  jóra fordult és jó helyre került. 

1 hónappal ezelőtt, egyik délután Sanyi becsöngetett hozzám és kérte segítsek rajta, mert beraktak hozzá a pincébe egy néhány hetes kiscicát, de ő nem tud gondoskodni róla. Már végig telefonálta az összes létező menhelyet, de sehol nem tudják befogadni őt. Legalább addig hadd maradjon nálunk, amíg gazdát talál neki. Beleegyeztünk és néhány perc múlva már nálunk is volt Száva. Imádat volt az első látásra. Néhány óra múlva már tudtuk, hogy többé nem fogunk megválni tőle. Kb. 1 hónapos volt ekkor. Annyira pici volt, hogy első nap a fejhallgatóba kucorodott be és onnan szemlélte az "idegeneket".   
         



Elfért egy nesszeszerben és édes-deden el is aludt benne,




de egy kiürült cicaeledeles dobozban is képes volt álomra hajtani a fejét.




Első napokban nagyon hiányzott neki a mamája. Nem sírt, de állandóan ölben hurcolásztuk, bármit csináltuk közben, mert nagyon igényelte a testi kontaktust.Este is csak úgy aludt el, ha hozzábújhatott valakihez. Ritkán hagytuk magára, de bevásárolni azért időnként el kellett menni. Hazaérve általában "tájkép csata után" fogadott. Itt éppen a fokföldi ibolyákat használja párnának az alváshoz, a többi kb.15 cserépnyi különleges fajtát összetörte ill. "kigyomlálta" mire hazaértünk.






A természet minden rezdülését figyeli, még a legkisebb hangya is érdekli,





és nincs akadály számára, ha fára kell mászni, rögtön le is tud jönni minden segítség nélkül onnan.















A videók sajnos nem túl jó minőségűek, éppen vihar készülődött, én pedig egy sámli tetején egyensúlyoztam a fényképezőgéppel. Azért érdemes megnézni, hogy Boldi egyáltalán nem bánja, hogy már nem egyedül bérli az etetőt.





10 megjegyzés:

  1. Hát azt hiszem egy ideig lesz program vele. Szegénykém még jó, hogy nem sikerült egy menhelyre sem bekerülnie. Ha tudná mi különbség van a kettő között, most saját "kezével" ültetné vissza a kigyomlált virágokat.))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban nagy szerencse, hogy beteltek a menhelyek. Nálunk nagyon boldog.

      Törlés
  2. Nagyon aranyos cicáid vannak. Milyen jó helyet találtak maguknak. Tündér a kis Száva az első kép nagyon tetszik ahol még a kis nyelve is kilóg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon aranyosak. Jó természetűek és nagyon ragaszkodóak. Első perctől nagyon szeretik egymást. Boldi is még gyerek, így legalább van játszótársa.

      Törlés
  3. Csodaszép kiscica, édes, én szeretem az ilyen "ördög" macskákat, nekem is van egy, épp ma vert le a padlásfeljáróban /mert ott van a spájzom is egyben/ egy üveg cukorszirupban eltett narancshéjcsíkokat, több mint félórán keresztül takarítottam a ragacsos masszát és a törött üvegcserepeket, és ha belegondolok mi munka volt felcsíkozni hajszálvékonyra a narancshéjat. Ugyan első felindulásomban beígértem neki, hogy megnyúzom és kiteszem a bőrét a napra, de ez csak üres ígérgetés, tudja ő is. Ott szeret néha szundikálni a lépcsősor tetején a sötétben amikor beszökik. Persze én vagyok a hibás, miért oda raktam azt az üveget, hát nem??? :-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megjelent lelki szemeim előtt, ahogy takarítasz. Biztos tudja, hogy rosszat csinált. Még szerencse, hogy csak 1 üveg esett áldozatul.

      Törlés
  4. Jaj,de édes kiscica! Nekünk is ilyen kell, hétördög! Lesz is! Csak hazaérjünk a nyaralásból! Életem Párja beadta a derekát és már nincs ellenére, persze csak akkor, ha ő választhatja ki. :-)) Hát miért ne! Úgyis én vagyok a macskaszakértő. :-)) Sok örömöt Nektek Szávában és Boldizsárban!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gionetta, az úgy szokott lenni, hogy a cica választja ki a gazdiját. De jó, hogy nektek is lesz egy kis rosszaságotok. Imádni fogjátok. Legyen benne nagyon sok örömetek!

      Törlés
  5. Valóban csak imádni lehet ezeket az édes kis szőrgombócokat. Biztosan neked is van cicád. :))

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!