Visszatért a meleg és nekem semmi nem tud olyan üdítő lenni, mint egy jól lehűtött finom, krémes gyümölcsleves. Mivel javában tombol a dinnyeszezon, így most sárgadinnyéből készítettem, megbolondítva egy kis édes muskotályos borral. Ínyenceknek vaníliafagyival ajánlom.
Elkészítési idő: 30 perc
Muskotályos sárgadinnyeleves
Hozzávalók:
- 2 kg édes sárgadinnye
- 2 dl tejszín
- 2 dl Tokaji sárga muskotály
- porcukor - ízlés szerint
- 1 citrom leve
- 1 lime leve
- 10 dkg pirított mandula
Elkészítése:
- A dinnyét félbevágjuk, az egyik feléből karalábévájó segítségével kis gömböket vájunk ki, ez lesz a levesbetét.
- Meglocsoljuk kevés borral.
- Az üres dinnyehéjat fel lehet használni a leves tálalására.
- A másik felét lehéjazzuk, húsát kisebb kockákra vágjuk, beletesszük a turmixba.
- Hozzáöntjük a tejszínt és simára turmixoljuk.
- Az egészet egy edénybe öntjük, ízlés szerint édesítjük, belefacsarjuk a citromok levét, hozzáöntjük a bort.
- Langyosra felmelegítjük, visszahűtjük, majd hűtőbe téve - a dinnyegolyókkal együtt - jó hidegre lehűtjük.
- Tálaláskor a dinnyegolyócskákat beletesszük a levesbe, pirított mandulával megszórva kínáljuk, néhány mentalevéllel díszítjük.
Ez igen, ilyenkor ez a legjobb, szörnyű idő van és ezek hűsítenek tényleg. Nagyon guszta:-))))
VálaszTörlésMegyek és én is összedobok valami hasonlót:-))))
Én minden nap meg tudnám enni, olyan finom (volt).
TörlésMicsoda gyönyörű nyárias fotók! Gratulálok hozzájuk. Ilyesmi sárgadinnyelvest én is készítettem már, csak kicsit több tejszínnel és kevesebb borral, de nagyon finom volt úgy is.
VálaszTörlésKöszönöm. Ezt a levest elrontani sem lehet. Nagyon hamar elkészül és nehéz elenállni neki. Az arányokat persze mindenki saját ízlése szerint variálhatja. Én jó citromosan szeretem.
TörlésEgyszerű és igen finom gyömölcsleves. A színek gyönyörűek:)) A dinnyehéj tálalás szuper ötlet!
VálaszTörlésTücsi, próbáld ki, ha egyszer a kezedbe akad egy sárgadinnye. A dinnyehéjban való tálalás tényleg nagyon mutatós. Akár a családtagok vagy vendégek biztosan díjazni fogják.
TörlésNekem nagyon tetszik, ígéretes!:)
VálaszTörlésRóza, köszönöm!
TörlésDe jól hangzik! Eddig még csak lekvárt készítettem sárgadinnyéből, egy kis sárgabarackkal zselésítve. Az is nagyon üdítő volt.
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésMost találtam rá a blogodra és el vagyok ragadtatva! Nem vagyok egy konyhatündér, ezeknek az ízléses képeknek a hatására... nyámi!:)
Fel is iratkoztam hozzád, ha van kedved, kukkants be! :)
További kellemes napot!
http://lifelikevision.blogspot.hu/
Teljesen elájulok a fotóidtól, annyira szépek és kellemesek. A leveske is nagyon tetszik. :P
VálaszTörlésPont most az asztalomra kérem! :)
VálaszTörlésCsodásak a képeid!
Isteni lehet :) Szép fotók, köszönöm a receptet, ki fogom próbálni :)
VálaszTörlés