2012. október 4., csütörtök

Ma van az Állatok Világnapja

Minden évben ezen a napon, október 4-én ünnepeljük az  állatok világnapját. 1931-ben egy Firenzében tartott környezetvédelmi konferencia kapcsán merült fel a gondolat, hogy az állatoknak is legyen világnapja. Az ünnep Assisi Szent Ferenc halálának napjához kapcsolódik. ITT már írtam róla. A nap üzenete az, hogy az állatok szebbé, boldogabbá és tartalmasabbá teszik az életünket. Nem csak ezen a napon, de az év minden napján bánjunk velük humánusan. Ők is érző lények: szomorúak, boldogok, félnek, fáznak, éhesek, éreznek, értenek... és soha nem felejtenek. Százszorosan meghálálják a törődést, a szeretetet és valójában már születésük előtt elkötelezik magukat nekünk.

Én teljes mértékben a magam értékrendjének érzem Mahatma Gandhi szavait:
“Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.”

Képekben mondom el, - mert szavakkal nem leírható - hogy miben is rejlik az állatok szeretetének, csodás lényüknek a lényege, remélem mások lelkét is mélyen megérinti.

Tiszteljük az életet, ne csak a sajátunkat, az állatokét is!


Ez a kép bejárta a világot. Az oroszlán évek óta nem látott gondozóját köszöntötte így.
képek forrása: net3 megjegyzés:

 1. Csodálatos fotók, egész elérzékenyültem! De tényleg! Mi is nagy állat rajongók vagyunk, imádjuk őket. Akit befogadunk a családunkba, azok velünk egy színvonalon vannak. Ma is főztem nekik hús levest sok husival és répával. Nagyon szeretik. :o)

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm Nea:) Én is a rádióban hallottam ma hogy az állatok világnapja van:)
  Nekünk is van a többi háziállaton kívük két kutyánk, Muki és Lüszi, az első farkaskutya keverék, a második magyar vizsla, nagyon szeretjük őket, semmiért nem adnám egyiket se:) És hogy meghálálják a szeretetet az biztos:) Látnod kellene, hogy örvendenek, mikor megérkezem a szüleimhez:)

  VálaszTörlés
 3. De aranyos fotók, mindegyik annyira tetszik. De azért legjobban a szőke göndör hajú kislány "fogott" meg a leonberger kutyussal... Talán azért, mert olyan, mint ha az én szőke kisfiamat látnám a saját leonberginkkel. :))
  Imádom az állatokat, van is elég sok az udvaron itthon. ;-))

  VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!