Tipikus és ideális karácsonyi csemege: aszalt gyümölcsök, olvasztott fehér csokoládé, kötőanyagnak egy kis vaj és darált keksz, ráadásul csak negyed órányi munka van vele, ami a karácsonyi nagy sütés-főzési projekt közepette egyáltalán nem mellékes dolog. Az alapanyagokat csak jó alaposan összegyúrjuk, pihentetjük egy éjszakát, másnap már lehet szép vékonyra szeletelve tálalni. A receptet Dolce Vitánál láttam meg, megtetszett, hogy nem kell sütni, mutatós és az elfekvőben lévő vagy más karácsonyi sütik sütésénél kimaradt aszalt gyümölcsöket ily módon még lehet hasznosítani. Nálam most kevesebb aszalvány került bele, mert nem volt több itthon, de én ezt a mennyiséget is elegendőnek találtam. Kicsit tömény, de finom sütemény.
Elkészítési idő: 15 perc
Fehércsoki szalámi
Hozzávalók:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 12 dkg vaj
- 15 dkg darált keksz
- 30-35 dkg aszalt gyümölcs (nálam 20 dkg: áfonya, szilva, sárgabarack, papaya)
Elkészítése:
- Gőz fölött összeolvasztjuk a vajat a fehér csokoládéval.
- A kekszet elkeverjük a gyümölcsökkel (a nagyobbakat vágjuk félbe, negyedbe)
- Hozzáöntjük a felolvasztott csokoládét és alaposan összegyúrjuk.
- Kétfelé osztjuk és rudat formálva alufóliába csavarjuk.
- Hűtőbe tesszük legalább 1 éjszakára.
- Közvetlen fogyasztás előtt éles késsel felszeleteljük, a maradékot alufóliába csomagolva tároljuk a hűtőben.
De jól néz ki, olyan szép színes. A fotók pedig annyira aranyosak és szépek. Az utolsó képért különösen odavagyok!! :o)
VálaszTörlésNagyon guszta, igazi karácsonyi édesség:)
VálaszTörlésIgen jól néz ki! Igazi karácsonyi finomság.
VálaszTörlésEgyszerűen csodás! Milyen finom lehet!
VálaszTörlésKipróbáltam, köszönöm. Kicsit fura az összeállításnál, az olvadt vaj miatt, de másnap reggel amikor kihűl már nagyon jó és fantasztikusan karácsonyi az íze és a kinézete is! Plusz gyorsan össze lehet dobni. Tökéletes megúszós karácsonyi süti 🎄😁
VálaszTörlésÖrülök, hogy kipróbáltad és elnyerte a tetszésedet. Boldog Karácsonyt kívánok!
Törlés