Elkészítési idő: 30 perc
Pihentetés: 30 perc
Ropogós csirkefalatok
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 2 tojás
- 2-3 g fokhagyma
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk spanyol füstös paprika (helyette jó a sima csemegepaprika is)
- 1 tk oregano
- 1 tk majoránna
- frissen őrölt bors
- só
- 3-4 ek olaj
- kukoricapehely
- olívaolaj
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra
- Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A csirkemelleket ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a a zúzott fokhagymát, fűszereket, rácsorgatjuk az olajat.
- Alaposan összeforgatjuk, legalább fél órát - ha van idő, akkor egy éjszakát - a hűtőben pihentetjük.
- A kukoricapelyhet egy zacskóba tesszük, sodrófával durvára törjük, a tojásokat felverjük.
- Néhány húsdarabot belemártunk a tojásba, majd egyenesen a kukoricapelyhes zacskóba dobjuk őket, a zacskó száját szorosan összezárva összerázzuk az egészet, hogy a panír szép egyenletesen bevonja a húst.
- Ezt a műveletet addig ismételjük, míg elfogynak a húsfalatkák.
- A bepanírozott darabkákat egyesével a sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, tetejüket kevés olívaolajjal megspricceljük.
- A csirkecsíkokat kb 15-20 perc alatt ropogósra sütjük a sütőben.
- Rizzsel, krumplival, salátával kínáljuk, de adhatunk mellé nyers zöldséget is különféle mártogatósokkal.
Nagyon guszta. Pont így sütöm már én is a sütőben. Próbáld ki így a csirkemájat. Isteni! nagyon szép és gusztusos fotók!
VálaszTörlésDe jó ötlet a csirkemáj. Legközelebb azt is kipróbálom. Köszi az ötletet!
TörlésKöszi a receptet! Ez volt ma az ebéd. Nagyon finom lett, a család is dicsérte. Nekem egy kicsit száraz lett (csirkemellből csináltam). Mit javasolsz, milyen szósz, vagy mártás illene hozzá?
VálaszTörlésErika, ha a húst néhány órára vagy akár előző este beáztatod tejbe vagy joghurtba, akkor biztos, hogy sütés során nem fog kiszáradni, szaftos marad. Nálam ez most elmaradt, de gyakran alkalmazom ezt az eljárást szárazabb húsok, pl. csirkemell esetében. Mivel itt a hús nem sok időt tölt a sütőben igazán nincs is nagyon ideje kiszáradni, lehet, hogy a hőfok nem volt megfelelő. Az aioli, remulád vagy BBQ mártás mind nagyon jól illenek ehhez az ételhez. Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy elkészítetted.
Törlés