Már javában benne járunk a farsangi szezonban, itt az ideje hát fánkot sütni. Egy nagyon finom, könnyed, puha, sütőporos fánk receptjét hoztam, mely nagyon népszerű Bolíviában. Mivel nincs szükség hosszadalmas kelesztésre, az elejétől a végéig 20 percbe telik az elkészítése, vagyis kimondottan időspórolós recept. A tésztája nem túl édes ezért mézet vagy lekvárt is kínálhatunk mellé. Jobb étvágyú család részére célszerű duplázni az adagot.
Tawa Tawas (bolíviai fánk)
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2 ek cukor
- 2 tk sütőpor
- 1/2 tk só
- 2 tojás
- 3 ek olvasztott vaj
- 125 ml tej
sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
- A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a cukrot, sót, sütőport.
- Hozzákeverjük a tejet, tojást, olvasztott vajat, robotgép dagasztó karjával tésztává gyúrjuk.
- A tésztát letakarva, 5 percig pihentetjük.
- Lisztezett deszkán négyzet alakúra nyújtjuk, - ha nagyon ragadna, kicsi lisztet adjunk még hozzá - 0,5 cm vastagságúra hagyjuk.
- A tésztát 4 cm széles csíkokra, majd azokat rombusz alakúra vágjuk.
- Bő, meleg, de nem túl forró olajban szép világosra sütjük mindkét oldalát.
- Tetejét porcukrozzuk, mézzel, lekvárral kínálhatjuk.
Nagyon tetszik ez a recept finom lehet! Guszta ,nekünk ez a mennyiség pont ideális:)
VálaszTörlésIgen Évi, nem sokkal lett több, mint ami a képen látható, de két embernek bőven elég is.
TörlésDe szép, könnyű, puha fánkok :-) Nagyon finomak lehetnek, látszik rajtuk! Nekem is kéne már valamilyen fánkot sütni, annyira megkívántam :-)
VálaszTörlésKatalin, jó lenne, ha tudnék belőle küldeni. :)
TörlésMég a lányomék is ezt a fánkot fogják a hétvégén sütni, no meg én is :-)
VálaszTörlésÖlellek, remélem jól vagy és vagytok az állatkáiddal együtt :-)
Anikóm, sok sikert hozzá, nagyon könnyű elkészíteni. Köszönöm, mindannyian jól vagyunk.
TörlésAnnyira guszta képek megint... Imádnám ezt a fánkot.
VálaszTörlésKriszti, amilyen egyszerű, pont annyira finom. Jaj, de szívesen csomagolnék belőle neked.
Törlés