2017. július 19., szerda

Felhőfagyi












A név számomra kicsit megtévesztő, inkább mondanám egy könnyed pohárkrémnek, mint fagylaltnak, de mivel mégiscsak egy jeges finomságról van szó, így meghagytam az eredeti recept szerinti elnevezést. A fagyi érdekessége, hogy fagyasztott állapotban kell a felvert tejszínhez adni a gyümölcsöt, mert ettől lesz igazán felhőszerű a krém. Ha friss gyümölcs van otthon előtte mindenképpen fagyasszuk le vagy használjunk mirelitet. Málna helyett epret, szedret, barackot, meggyet, ribizlit is tehetünk a krémbe. Cukor helyett édesítőszerrel ízesítve pedig még egészséges alternatíva is. Néhány alapanyagból összeállítható, üdítő nyári desszert, biztos vagyok benne, hogy a nyár folyamán még más gyümölcsökkel is fogom készíteni.


Felhőfagyi

Hozzávalók:
kb 2-3 személyre


  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg fagyasztott málna
  • 1/2 tk vanília esszencia
  • ízlés szerint porcukor vagy édesítőszer

díszítés:

  • néhány szem friss málna
  • mentalevél

Elkészítése:

  1. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral vagy édesítőszerrel és a vaníliával. 
  2. A jeges málnát apróra szétmorzsoljuk és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabba.
  3. Poharakba adagoljuk, 1-2 órára mélyhűtőbe tesszük.
  4. Friss gyümölccsel, mentalevéllel díszítve kínáljuk.


Forrás: itt






2 megjegyzés:

  1. De finom könnyű nyári hűsítő édesség, ami hamar elkészülhet, ahogy olvasom :-)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos nagyon hamar el is fogyott.

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!