2018. január 21., vasárnap

Ajváros csirkemell




















Nagyon sok mindent raktam el a nyáron, többek között ajvárt is. Hideg téli estéken szeretem pirítósra kenni vagy tésztaszószként, mártogatósként felhasználni. De azért is jó, mert mindenféle ételt fel lehet vele turbózni, hisz rengeteg nap érlelte, zamatos, mediterrán íz rejtőzik benne. Ezt az ételt pillanatok alatt össze lehet dobni és a végeredmény is nagyon finom, ami azért egy unalmas csirkemell esetében elég nagy kihívást jelent. Szóval ez a csirke szaftos volt kívül is, belül is, szerintem jól illett hozzá a kuszkusz és a rámorzsolt feta. Egyszerű, gyors ebédötlet. 


Ajváros csirkemell

Hozzávalók:
2 személyre

  • 1 egész csirkemellfilé
  • 3 ek házi ajvár
  • 2 tk paradicsompüré
  • 1 dl habtejszín
  • 1 tk oregánó
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek vaj
  • reszelt sajt
  • feta sajt


Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  2. A csirkemellet elfelezzük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Serpenyőben vajat olvasztunk, a húst minden oldalán pirosas színűre sütjük benne.
  4. Összekeverjük az ajvárt, paradicsompürét, tejszínt és az oregánót.
  5. Egy sütőtál aljára teszünk egy keveset a mártásból, ráhelyezzük az elősütött húsokat, tetejére rálocsoljuk a maradék mártást.
  6. Fóliával letakarva puhára sütjük, időnként a keletkező szafttal meglocsolgatjuk a húst. (víz nem kell alá, mert a hús sok levet enged)
  7. Mikor a hús puha, eltávolítjuk a fóliát, tetejét megszórjuk reszelt sajttal, visszatoljuk annyi időre, hogy ráolvadjon.
  8. Tálalásnál a csirkemellet felszeleteljük, tányérra rakjuk, rámorzsolunk egy kis fetát.
  9. Köretnek főtt rizst vagy tésztát, kölest, kuszkuszt, burgonyakrokettet kínálhatunk.

TIPP: az elfelezett csirkemellet még lapjában is kettévághatjuk, akkor 3-4 személyre is elég lesz és               hamarabb is átsül.







5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta fotók, legszívesebben levenném a tányért...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon gusztán tálaltad, finom lehet, akármelyik körettel.
    Épp akartam írni, hogy ajvárt még nem főztem, de előtte megnéztem nálad, hogy csinálod. És akkor olvastam, hogy az ajvár és a zakuszka ugyanaz :-)
    Most már ezt is tudom :-) Így azt tudom írni, hogy az ajvárt vagy zakuszkát ismerem, sőt többször tettem már el, és nagyon szeretjük. Akárhogy is hívjuk, nagyon finom :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, mióta megkóstoltam, én is a rabja vagyok.

      Törlés
  3. Nagyon guszta! Ajvárt én is tettem el lehet hogy teszek egy próbát :-)

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!