2018. március 2., péntek

Joghurtos, gyümölcsös pohárdesszert mangóval, banánnal és keksszel
















Egyszerű, néhány pillanat alatt elkészíthető poharas kanalazni való, ha édességre vágyunk. Itthon fellelhető alapanyagokhoz kerestem receptet egy kis délutáni desszerthez. Finom volt.


Joghurtos, gyümölcsös pohárdesszert mangóval, banánnal és keksszel

Hozzávalók:
2 adag / 230 ml űrtartalmú pohárhoz

  • 1 érett mangó
  • 1 érett banán
  • 2,5 dl joghurt (nálam görög)
  • 10 dkg kakaós keksz (nálam győri édes)
  • méz (vagy édesítőszer)

Elkészítése:

  1. A mangót meghámozzuk, felkockázzuk, - keveset félretehetünk belőle a díszítéshez - a felkarikázott banánnal együtt leturmixoljuk, ízlés szerinti mézzel édesítjük.
  2. A joghurtot is ízlés szerinti mézzel kikeverjük.
  3. A kekszet durvára törjük.
  4. Elkezdjük a rétegezést: a pohár aljára kekszet teszünk, rákanalazzuk a joghurtot, majd a gyümölcspépet, ezt még egyszer megismételjük. 
  5. Tetejét a félretett gyümölcskockákkal, pisztáciával, citromfűvel, mentalevéllel díszíthetjük.
  6. 5-10 perc állás  után már fogyaszthatjuk is.








3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki. Szívesen megkóstolnám....

    VálaszTörlés
  2. Hű de guszta, szívesen elkanalaznák belőle egy pohárkával :-) nem is csoda hogy megjött az étvágyam, olyan szép üde, tavaszias színe van már a képeidnek!
    Én is szeretem a győri kekszet poharas desszertekbe, a héten készítettem is vele, bár az nem ilyen látványos, mint a tiéd, de az is finom volt :-) Majd a jövő héten jön :-)
    Tetszik ez a kekszes rétegezett megoldás, egyszer majd kipróbálom :-)

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!