Banánhabos kosárkák
Hozzávalók:
8 db-hoz
- 1 cs (275 gr) feltekert leveles tészta
- 3 banán
- 4 dkg méz
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 dl habtejszín
- csipet cukor
- 8 tk porcukor
szóráshoz:
- őrölt fahéj
díszítéshez:
- banán
- citromfű
forma kikenéséhez:
- olvasztott vaj
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A leveles tésztát kicsomagoljuk. (Ha mélyhűtöttet vettünk, akkor hagyjuk felengedni, majd lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kinyújtjuk.)
- Kerek ( kb 10-12 cm-es) kiszúró formával 8 darab korongot szúrunk ki belőle.
- A korongokat méretüknél valamivel kisebb, olvasztott vajjal kikent, kerek sütőformába (pl: tartlett, soufflé stb... - nálam muffin sütő tepsi) nyomkodjuk.
- Villával megszurkáljuk, sütőpapírt teszünk a kosárkák aljára, nehezéknek babot, rizst vagy sütőgolyót öntünk bőségesen mindegyikbe. (vaksütés)
- A kosárkákat kb 12-15 perc alatt megsütjük, (sütőfüggő!) akkor jó, ha a széle már picit barnulni kezd.
- Sütőből kivéve kissé hűlni hagyjuk, eltávolítjuk a sütőpapírt és a nehezéket, a tésztát kiemeljük a formából, mindegyik kosárka aljába 1 teáskanál porcukrot szórunk, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
- Közben elkészítjük a banánhabot: a tejszínt csipet cukorral kemény habbá verjük.
- A banánok héját lehúzzuk, húsát felkarikázzuk, 8 darabot félreteszünk belőle a díszítéshez, a többit botmixerrel pépesre zúzzuk.
- Hozzáadjuk a folyékony mézet és a fahéjat, majd a felvert tejszínt is óvatosan beleforgatjuk.
- A kihűlt kosárkákat megtöltjük a banánhabbal, meghintjük csipetnyi fahéjjal, mindegyik közepébe 1-1 banánkarikát ültetünk. Citromfű levélkével díszíthetjük (elhagyható)
- Rövid időn belül fogyasszuk el, mert a krém feláztathatja a tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!