Ebben a tikkasztó hőségben csak olyan könnyű ételeket készítek, amihez nem kell sok idő és nem fűtöm vele a konyhát. Ezek roppant egyszerűségüknél fogva blogra nem valóak, ezért most kicsit ritkultak a blogbejegyzések is. Leginkább lédús gyümölcsöket, zöldségeket eszünk, jeges italokat iszunk. Ezek mellett azért egy percek alatt elkészülő hűsítő pohárkrém a citrom fanyar és üde ízével jól esik ebéd utáni desszertnek. Az elkészítése tényleg csak pár percet vesz igénybe. Én most a legegyszerűbb változatot készítettem, de tehetünk a poharak aljába valamilyen ropogós kekszet, illetve a rétegezhetjük friss bogyós gyümölcsökkel is.
Könnyű joghurtos citromkrém
Hozzávalók:
- 8 dl joghurt
- 1 dl habtejszín
- 1 kezeletlen héjú citrom
- 10 dkg porcukor
- 2 vaníliás cukor
- 2 tasak (2x20 gr) Express zselatin fix (vagy 6 lapzselatin)
díszítéshez:
- friss mentalevél
- citromkarikák
Elkészítése:
- A habtejszínt kemény habbá verjük.
- A joghurtot habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és kifacsart levét.
- Belekeverjük a cukrokat és a zselatin fixet, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tejszínt is.
- A citromkrémet üvegkelyhekbe vagy poharakba adagoljuk, szilárdulásig hűtőbe állítjuk.
- Citromkarikákkal, mentalevéllel díszítjük.
Nagyon guszta, most szívesen elkanalaznék belőle egy pohárkával :-) A hétvégén és hasonlót kreáltam, az is finom hűsítő lett :-)
VálaszTörlés