2018. augusztus 15., szerda

Könnyű joghurtos citromkrém
















Ebben a tikkasztó hőségben csak olyan könnyű ételeket készítek, amihez nem kell sok idő és nem fűtöm vele a konyhát. Ezek roppant egyszerűségüknél fogva blogra nem valóak, ezért most kicsit ritkultak a blogbejegyzések is. Leginkább lédús gyümölcsöket, zöldségeket eszünk, jeges italokat iszunk. Ezek mellett azért egy percek alatt elkészülő hűsítő pohárkrém a citrom fanyar és üde ízével jól esik ebéd utáni desszertnek. Az elkészítése tényleg csak pár percet vesz igénybe. Én most a legegyszerűbb változatot készítettem, de tehetünk a poharak aljába valamilyen ropogós kekszet, illetve a rétegezhetjük friss bogyós gyümölcsökkel is.       


Könnyű joghurtos citromkrém

Hozzávalók:

  • 8 dl joghurt
  • 1 dl habtejszín
  • 1 kezeletlen héjú citrom
  • 10 dkg porcukor 
  • 2 vaníliás cukor
  • 2 tasak (2x20 gr) Express zselatin fix (vagy 6 lapzselatin)

díszítéshez:

  • friss mentalevél
  • citromkarikák

Elkészítése:

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük.
  2. A joghurtot habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és kifacsart levét.
  3. Belekeverjük a cukrokat és a zselatin fixet, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tejszínt is.
  4. A citromkrémet üvegkelyhekbe vagy poharakba adagoljuk, szilárdulásig hűtőbe állítjuk.
  5. Citromkarikákkal, mentalevéllel díszítjük. 







1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, most szívesen elkanalaznék belőle egy pohárkával :-) A hétvégén és hasonlót kreáltam, az is finom hűsítő lett :-)

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!