Még mindig tombol a forróság, nekem pedig csak ilyen egyszerű ételekre futja az energiámból. Van már egy hasonló recept itt a blogon, de ez ízvilágában kicsit más. A tonhalas tészta percek alatt összedobható, tipikus kánikulai étel, a szervezet számára nem megterhelő, mégis energiát adó összetevői szinte mindig vannak itthon, így a nyári időszakban gyakran kerül nálam terítékre. Szeretem benne az édes mini paradicsom, a pikáns bogyók és a rukkola enyhén diós ízének találkozását. Egyszerű, gyors, ízletes. Rohanós hétköznapokra és lusta hétvégékre ideális fogás.
Mediterrán tonhalas tésztasaláta II.
Hozzávalók:
- 40 dkg kagyló tészta
- 30 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg fekete, magozott olajbogyó
- 1-2 ek kapribogyó
- 5 szál újhagyma
- 2 marék rukkola
- 2 doboz olajos tonhalkonzerv
- citromlé
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítése:
- A kagylótésztát sós forró vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, egy nagy tálban összekeverjük 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
- A tonhalat lecsöpögtetjük.
- A kapribogyót leöblítjük.
- Az olajbogyót negyedekbe vágjuk.
- Az újhagymát felkarikázzuk.
- A koktélparadicsomokat megmossuk, félbevágjuk.
- A tésztához keverjük az olaj,- és kapribogyót, újhagymát, paradicsomot, rukkolát, citromlével meglocsoljuk, keverünk rajta, majd a tetejére szórjuk a tonhalat.
- Langyosan tálaljuk.
Megnéztem a tavalyi tésztasalátádat is, egyik gusztusosabb mint a másik :-) Nagyon finom lehet mindkettő, igazi mediterrán ízek, pont ilyen kánikulai napokra való :-) Ez a kagylós tálalás nagyon eredeti, hangulatos :-) Nagyon tetszik!
VálaszTörlésEgyre jobban kedvelem a mediterrán konyhát a könnyed, egészséges alapanyagai miatt. Örülök, hogy elnyerték a tetszésedet a receptek.
Törlés