2018. augusztus 22., szerda

Mediterrán tonhalas tésztasaláta II.
















Még mindig tombol a forróság, nekem pedig csak ilyen egyszerű ételekre futja az energiámból. Van már egy hasonló recept itt a blogon, de ez ízvilágában kicsit más. A tonhalas tészta percek alatt összedobható, tipikus kánikulai étel, a szervezet számára nem megterhelő, mégis energiát adó összetevői szinte mindig vannak itthon, így a nyári időszakban gyakran kerül nálam terítékre. Szeretem benne az édes mini paradicsom, a pikáns bogyók és a rukkola enyhén diós ízének találkozását. Egyszerű, gyors, ízletes. Rohanós hétköznapokra és lusta hétvégékre ideális fogás.   


Mediterrán tonhalas tésztasaláta II.


Hozzávalók:

  • 40 dkg kagyló tészta
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg fekete, magozott olajbogyó
  • 1-2 ek kapribogyó
  • 5 szál újhagyma
  • 2 marék rukkola
  • 2 doboz olajos tonhalkonzerv
  • citromlé
  • bors
  • olívaolaj


Elkészítése:

  1. A kagylótésztát sós forró vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, egy nagy tálban összekeverjük 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
  2. A tonhalat lecsöpögtetjük.
  3. A kapribogyót leöblítjük.
  4. Az olajbogyót negyedekbe vágjuk.
  5. Az újhagymát felkarikázzuk.
  6. A koktélparadicsomokat megmossuk, félbevágjuk.
  7. A tésztához keverjük az olaj,- és kapribogyót, újhagymát, paradicsomot, rukkolát, citromlével meglocsoljuk, keverünk rajta, majd a tetejére szórjuk a tonhalat.
  8. Langyosan tálaljuk. 








2 megjegyzés:

  1. Megnéztem a tavalyi tésztasalátádat is, egyik gusztusosabb mint a másik :-) Nagyon finom lehet mindkettő, igazi mediterrán ízek, pont ilyen kánikulai napokra való :-) Ez a kagylós tálalás nagyon eredeti, hangulatos :-) Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyre jobban kedvelem a mediterrán konyhát a könnyed, egészséges alapanyagai miatt. Örülök, hogy elnyerték a tetszésedet a receptek.

      Törlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!