2019. június 11., kedd

Csirkehúskrém
















Maradékmentő ötlet. A hétvégi megmaradt csirkepörkölt újrahasznosítására találtam ki ezt a receptet. Remek uzsonna lett belőle. Pillanatok alatt elkészülő húsos kence, mindenféle tartósítószer és adalék nélkül, ami ugye a bolti változatokról nem gyakran mondható el. A házi mindig egészségesebb és persze finomabb is. Sült csirkéből is elkészíthető. Néhány órát hagyjuk állni, hogy az összetevők átvegyék egymás ízét, aromáját.

Csirkehúskrém

Hozzávalók:

  • kb 30-40 dkg maradék csirkepörkölt (sült csirke is lehet)
  • 2 főtt tojás
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 ek puha vaj
  • 3-4 újhagyma (zöldje nélkül) vagy 1 lilahagyma
  • 1 tk mustár
  • 1 tk ketchup
  • csipetnyi provencei fűszerkeverék (nálam) vagy más szárított zöldfűszer (ez el is maradhat, esetleg friss, apróra vágott zöldpetrezselyemmel helyettesíthető)

Elkészítése:

  1. A csirkehúst késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott hagymát, puha vajat, tejfölt, fűszereket, mustárt és ketchupot, ledaráljuk. (sót és borsot csak ha szükséges, mert az már van a csirkepörköltben)
  2. A főtt tojást én utólag kevertem hozzá, - bele lehet tenni a robotgépbe is - előtte apró lyukú reszelőn lereszeltem.
  3. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.  
  4. Friss kenyérre, pirítósra kenve fogyasztjuk sok-sok zöldséggel kínáljuk  




2 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyesen megoldottad a maradékmentést :-) Pirítósra kenve finom uzsonna lehetett :-) Nagyon guszta!

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!