Maradékmentő ötlet. A hétvégi megmaradt csirkepörkölt újrahasznosítására találtam ki ezt a receptet. Remek uzsonna lett belőle. Pillanatok alatt elkészülő húsos kence, mindenféle tartósítószer és adalék nélkül, ami ugye a bolti változatokról nem gyakran mondható el. A házi mindig egészségesebb és persze finomabb is. Sült csirkéből is elkészíthető. Néhány órát hagyjuk állni, hogy az összetevők átvegyék egymás ízét, aromáját.
Csirkehúskrém
Hozzávalók:
- kb 30-40 dkg maradék csirkepörkölt (sült csirke is lehet)
- 2 főtt tojás
- 1-2 ek tejföl
- 1 ek puha vaj
- 3-4 újhagyma (zöldje nélkül) vagy 1 lilahagyma
- 1 tk mustár
- 1 tk ketchup
- csipetnyi provencei fűszerkeverék (nálam) vagy más szárított zöldfűszer (ez el is maradhat, esetleg friss, apróra vágott zöldpetrezselyemmel helyettesíthető)
Elkészítése:
- A csirkehúst késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott hagymát, puha vajat, tejfölt, fűszereket, mustárt és ketchupot, ledaráljuk. (sót és borsot csak ha szükséges, mert az már van a csirkepörköltben)
- A főtt tojást én utólag kevertem hozzá, - bele lehet tenni a robotgépbe is - előtte apró lyukú reszelőn lereszeltem.
- Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
- Friss kenyérre, pirítósra kenve fogyasztjuk sok-sok zöldséggel kínáljuk
Nagyon ügyesen megoldottad a maradékmentést :-) Pirítósra kenve finom uzsonna lehetett :-) Nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszönöm Katalin!
Törlés