Nagyon régen sütöttem már kuglófot és húsvét közeledtével eszembe jutott, hogy kipróbálok egy újabb változatot, mint amit sütni szoktam. A recept Jamié, ami garancia arra, hogy biztosan nem csalódunk a végeredményben. Nagyon ízletes, szaftos és puha, igazán ünnephez méltó sütemény. Gazdag aromáihoz nagyon jól illik a citrusos máz és a friss mandarin íze. Nekem most nagyon szép lédús és édes gyümölcsöt sikerült vásárolnom hozzá a kedvenc piacomon, ráadásul hihetetlenül élénk narancs színben is pompázik. Elkészítése hihetetlenül egyszerű és mégis különleges, kiadós édesség.
Mandarin mázas kuglóf
Hozzávalók:
tészta:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg puha vaj
- 25 dkg méz
- 20 dkg darált mandula
- 1 ek vanília paszta (vagy 1-2 tasak vaníliás cukor)
- 2 bio mandarin reszelt héja
- 6 nagy tojás
- 2 tk sütőpor
- csipet só
máz:
- 10 dkg átszitált porcukor
- 1 mandarin kifacsart leve
Elkészítése:
- A liszthez hozzáadjuk a csipet sót, sütőport, elmorzsoljuk benne a puha vajat.
- Hozzáöntjük a mézet, darált mandulát, vanília pasztát.
- Belereszeljük 2 mandarin héját és hozzáütjük a tojásokat.
- Robotgéppel jól összedolgozzuk.
- Kivajazott kuglóf formába öntjük a masszát.
- Előmelegített 180°C-os sütőben kb 30-35 percig sütjük. (tűpróba!)
- A kuglófot rácson hagyjuk kihűlni.
- Máz: az átszitált porcukorhoz annyi mandarin levet keverünk, hogy sűrű, de kissé folyós mázat kapjunk, rácsorgatjuk a kuglófra.
- Megvárjuk, míg a máz megdermed, mandarinnal díszítjük.
Csodás látványnak is de a receptet olvasva nagyon finom lehet ! Nálad már erősen látszanak húsvét jelei :-)) Bár olyan gyorsan szalad az idő.
VálaszTörlésÉn már kezdem a hangolódást az ünnepekre. Kuglóf mindig készül, nálam kötelező darab. És tényleg hamar eltelik ez a pár hét.
TörlésFinom kuglófot sütöttél, méltó lesz az ünnephez. Aranyos a báránykád is! 😊
VálaszTörlésTényleg finom volt a méztől, mandulától, csak vágtam egyik szeletet a másik után. Jól esett a délutáni kávéhoz.
VálaszTörlés