2022. július 17., vasárnap

Koreai zöldséges palacsinta (Yachaejeon)

 














Szeretem az ázsiai stílusú recepteket, mert nem csak nagyon ízletesek, de gyorsan el is készíthetők. A Yachae koreaiul zöldséget, a Jeon palacsintát jelent. A maradék zöldségek nagyon jól felhasználhatók hozzá, és a recept ízlés szerint testreszabható. Az általam használtakon kívül még kerülhet bele paprika, édesburgonya, gomba is. Fogyasztható a nap minden szakában, reggelire, főételként vagy délutáni snacként, de magunkkal vihetjük akár egy piknikre is. A kívül ropogós, belül puha zöldségek mellé elmaradhatatlan a mártogatós szósz. Aki nem szereti a csípős ízt nyugodtan hagyja ki belőle a chilit. Olcsó, időtakarékos recept, mindenki konyhájában megtalálhatók hozzá az alapanyagok is. Jó étvágyat hozzá!


Koreai zöldséges palacsinta

Hozzávalók:

összesen kb 60 dkg zöldség 

  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 kisebb burgonya
  • darabka fejes káposzta
  • 4 szál újhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kimagozott chili (opcionális)
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg liszt
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • kb 1 dl víz

szósz:

  • 2 ek szójaszósz
  • 1 tk alma, fehérbor,- vagy rizsecet
  • 1 tk barnacukor
  • 1 tk csípős szósz
  • 1 ek pirított szezámmag

sütéshez:

  • olívaolaj

Elkészítése:

  1. A vöröshagymát meghámozzuk, negyed karikára vágjuk, a chilit félbevágjuk, kimagozzuk, felaprítjuk.
  2. A többi zöldséget megtisztítjuk, kb egyforma méretű vékony csíkra (julienre) vágjuk.
  3. Az egészet egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk.
  4. Hozzáadjuk a lisztet és annyi vizet, hogy nedves, palacsinta sűrűségű masszát kapjunk, de ne vizezzük túl, mert még a zöldségek is engednek levet.
  5. Egy serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, beleteszünk 1 evőkanál olívaolajat, kis halmokban vagy palacsintaszerűen több adagban kisütjük a zöldségeket, - egyenletes, nem túl vastag rétegben - oldalanként 3-4 perc alatt, míg szép aranybarnára sülnek.
  6. Mikor megfordítjuk a palacsintát újból tegyünk alá kevés olajat és rázogatva egyenletesen oszlassuk el alatta.
  7. Ha palacsintának sütöttük ki a tésztát, negyedekbe vágva tálaljuk. 
  8. A szószhoz összekeverjük a hozzávalókat, mártogatósként kínáljuk a palacsintához.
 


2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, szép színes, étvágygerjesztő! Könnyű nyári fogás, nagyon finom lehetett. A szósz is finom ízletes, ahogy olvasom 😋.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Könnyű kis zöldséges fogás húsmentes napokra. Nekem nagyon ízlett.

      Törlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!