Nagyon gyorsan elkészülő ízletes desszert. Remegős, könnyed, citrusos ízvilágú nassolnivaló. Ebéd utánra vagy délutáni kávé mellé kis kedélyjavító. Munka nincs vele túl sok, de meg kell várni, míg megdermed és felveszi a zselés állagot. Érdemes friss gyümölcsből készíteni, sokkal finomabb lesz az íze, mintha bolti gyümölcsléből készítenénk. Narancs helyett mandarint is használhatunk hozzá vagy akár vegyesen is.
Kókuszos narancszselé
Hozzávalók:
narancszselé:
- 5 dl frissen facsart narancslé
- 15-20 dkg cukor (a narancs édességétől vagy ízléstől függően lehet több is)
- 5 ek kukoricakeményítő
- csipet só
forgatáshoz:
- kókuszreszelék
díszítés:
- néhány szem sótlan pisztácia
Elkészítése:
- A narancsok levét kifacsarjuk, sűrű szövésű szitán átszűrjük, hogy a rostok ne kerüljenek bele.
- A narancslét egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a csipet sót, cukrot, kukoricakeményítőt.
- Alacsony lángon, állandóan kevergetve addig főzzük, míg sűrűsödni kezd.
- Egyenes, magasabb falú poharakat kiöblítünk hideg vízzel, beletöltjük a krémet.
- Dermedésig hűtőbe tesszük (legjobb 1 éjszakára).
- A megszilárdult zselét óvatosan kicsúsztatjuk a pohárból, szélesebb karikára vágjuk, minden oldalát beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.
- Tálaláskor a tetejét megdíszítjük kevés durvára aprított pisztáciával.
Igazi téli csemege, a narancs üde ízével! Nagyon finom nassolni valót készítettél, most szívesen beleharapnék is 😋.
VálaszTörlésNem is gondoltam, hogy a narancs és a kókusz milyen jól illenek egymáshoz. Szívesen küldenék, hogy megkóstold, de sajnos már el is fogyott.
Törlés