2023. április 3., hétfő

Tojássaláta lazaccal pohárban

 














Ötletadó receptnek szánom csak ezt az egyszerű, ám elegánsnak mondható húsvéti előételt, mely meghozza a tavaszi hangulatot. Jól fog esni a főétel előtt, kicsit előkészíti a gyomrot a fajsúlyosabb füstölt sonka, torma, főtt tojás befogadására, de ha szeretnénk, villásreggeliként is fogyaszthatjuk. Akár 1 órával a tálalás előtt elkészíthető és alig vesz el pár percet az értékes időnkből. Lazac helyett használhatunk gépsonkát, ha az nincs otthon vagy nem szeretjük a halat. Friss meleg pirítós kínáljunk mellé. 
 

Tojássaláta lazaccal pohárban

Hozzávalók:

  • 4 ek apróra vágott jégsaláta
  • 4 tojás
  • 1 ek majonéz
  • 1 ek görög joghurt
  • 1 mk szárított kapor (elmaradhat)
  • 5 dkg füstölt lazac
  • bors
  • citromlé

díszítés:

  • kevés snidling

Elkészítése:

  1. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, kihűtjük.
  2. Tojásszeletelővel vagy késsel felkockázzuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kaprot, összekeverjük a majonézzel és a joghurttal.
  4. A jégsalátát elosztjuk kisebb poharak aljába, rákanalazzuk a tojássalátát, füstölt lazac csíkokat teszünk a tetejére, kevés citromlével megcsorgatjuk.
  5. Meghintjük apróra vágott snidlinggel.




1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom és mutatós előételt készítettél, ami önmagában is megállja a helyét az ünnepi asztalon. Nagyon gusztusosan tálaltad, igazi könnyed tavaszi étek!

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!