Ötletadó receptnek szánom csak ezt az egyszerű, ám elegánsnak mondható húsvéti előételt, mely meghozza a tavaszi hangulatot. Jól fog esni a főétel előtt, kicsit előkészíti a gyomrot a fajsúlyosabb füstölt sonka, torma, főtt tojás befogadására, de ha szeretnénk, villásreggeliként is fogyaszthatjuk. Akár 1 órával a tálalás előtt elkészíthető és alig vesz el pár percet az értékes időnkből. Lazac helyett használhatunk gépsonkát, ha az nincs otthon vagy nem szeretjük a halat. Friss meleg pirítós kínáljunk mellé.
Tojássaláta lazaccal pohárban
Hozzávalók:
- 4 ek apróra vágott jégsaláta
- 4 tojás
- 1 ek majonéz
- 1 ek görög joghurt
- 1 mk szárított kapor (elmaradhat)
- 5 dkg füstölt lazac
- só
- bors
- citromlé
díszítés:
- kevés snidling
Elkészítése:
- A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, kihűtjük.
- Tojásszeletelővel vagy késsel felkockázzuk.
- Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kaprot, összekeverjük a majonézzel és a joghurttal.
- A jégsalátát elosztjuk kisebb poharak aljába, rákanalazzuk a tojássalátát, füstölt lazac csíkokat teszünk a tetejére, kevés citromlével megcsorgatjuk.
- Meghintjük apróra vágott snidlinggel.
Nagyon finom és mutatós előételt készítettél, ami önmagában is megállja a helyét az ünnepi asztalon. Nagyon gusztusosan tálaltad, igazi könnyed tavaszi étek!
VálaszTörlés