2024. június 27., csütörtök

Pilisi szelet

 












Mint a legtöbb családban nálunk is a rántott hús a legkedveltebb fogások egyike. Szeretjük a bundázott húsokat, mert laktatóak, változatosak és nem utolsó sorban finomak is. A Pilisi szelet egy sűrű palacsintatésztába forgatott, kisütött hús, melyet aztán fokhagymás tejföllel megkenve, reszelt sajttal bőven megszórva még betolunk a sütőbe. A fokhagymás tejföl ízét beszívja a ropogós bunda és a sajt is folyósra olvad néhány perc alatt. Tényleg alig van vele munka és egy időspórolós napba is bőven belefér.         

Pilisi szelet

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéskaraj
  • bors

bunda:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 ek olaj
  • tej, annyi, hogy sűrű palacsinta tészta állagot kapjunk

mártás:

  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 g zúzott fokhagyma
  • késhegynyi pirospaprika

tetejére:

  • reszelt sajt
  • apróra vágott petrezselyem

sütéshez:

  • bő olaj


Elkészítése:


  1. A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A hozzávalókból elkészítjük a mártást.
  3. Kikeverjük a bundázó masszát, megforgatjuk benne a húsok mindkét oldalát, közepesen meleg  zsiradékban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  4. A bundás hússzeleteket egy jénai tál vagy tepsi aljára rakjuk, mindegyiket megkenjük a tejfölös mártással, megszórjuk reszelt sajttal.  
  5. Előmelegített 180°C-os sütőben addig sütjük, míg a sajt elolvad a tetején.
  6. Burgonyapürével, főtt krumplival, friss vagy párolt zöldségekkel, savanyúsággal kínálhatjuk.




6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és finom lehet! Nem hallottam még erről a különleges rántott húsról eddig, nálunk a fiatal felnőttek inkább a csirkemellből szeretik de gondolom azzal is elkészíthető, csak ne lenne ilyen forróság!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csirkemellből is finom lesz és még hamarabb is elkészül. Érdemes kipróbálni majd, ha hűvösebb lesz.

      Törlés
  2. Nagyon guszta és finom lehet így elkészítve a hús. Még nem próbáltam, de beütemezem a hétvégére. Köszi az ötletet. Gizi

    VálaszTörlés
  3. De guszta, és nagyon finom is lehet! Valamikor el fogom majd készíteni, biztos ízlik majd nekünk is, és még a neve is nagyon tetszik 😊.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ízleni fog. Laktató és ízes fogás. Nekem is tetszett a neve, állítólag a szószról lett így elnevezve.

      Törlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!