2025. november 18., kedd

Őszi falevél












Kis kihagyás után újra itt vagyok. A délutáni sétáim során megihlettek az ősz színpompás színei. Egy egyszerű linzer tésztát megszíneztem, falevél alakú kiszúróval kiszaggattam és másnap némi puhulás után már tálaltam is a délutáni forró tea mellé. Lekvárral is összeragaszthatunk 2-2 darabot, de én ezt most kihagytam.   

Őszi falevél 

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 1/2 bio citrom reszelt héja

továbbá:

  • lekvár az összeragasztáshoz (opcionális)
  • ehető ételfesték (piros, sárga, narancssárga, zöld - Fractal márkájút használtam) 

Elkészítése:

  1. A liszthez hozzáadjuk a cukrokat, reszelt citromhéjat, tojást, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a vajjal.
  2. Gyorsan tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát annyi részre osztjuk, ahány színt szeretnénk belekeverni.
  4. A megszínezett tésztadarabokat gombóccá formáljuk, külön-külön folpackba csomagoljuk, legalább 1 órara hűtőbe tesszük.
  5. Enyhén lisztezett felületen kisebb darabokat szaggatunk a különböző színű tésztákból, egymás mellé rakjuk, sodrófával márványosra nyújtjuk.
  6. Falevél alakú kiszúróval kiszaggatjuk.
  7. Szilikonos sütőpapírral bélelt sütőtepsire rakjuk.
  8. Előmelegített 180°C-on kb 6-7 percig sütjük.
  9. Először egy kicsit a tepsin, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  10. Legalább 1 éjszakán át hagyjuk puhulni. 
  11. Lekvárral összeragaszthatunk 2-2 darabot.

   



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!