Ma 2 éves lett a blogom. Számvetést az elmúlt két évről - mint ahogy tavaly - idén sem készítettem. Bár a statisztikák megmutatják, hogy a kezdetektől hány országból, hány látogatóm volt, úgy hiszem nem ez a fontos. Az igazi örömöt számomra az a sok visszajelzés jelenti, amikor az olvasóim örömmel újságolják, hogy a receptjeim alapján elkészített étel vagy sütemény mennyire jól sikerült és milyen nagyon ízlett a családnak vagy a vendégeknek. Külföldön élő honfitársainktól is gyakran kapok nagyon kedves e-mail-eket. Sokan írják, örömmel tölti el őket, hogy rátaláltak a blogomra és azon belül olyan elfeledett ízekre,
receptekre, melyet még nagymamájuk, édesanyjuk készített nekik gyermekkorukban. Sokszor sírva kóstolják újra a régi ízeket.
Különösen örülök, mikor gasztroblogger kolleginák főznek a recepttáramból és olyan elismeréssel szólnak egy-egy általam megalkotott ízvilágról, mint ahogy Gizi, akit igen nagyra becsülök, mert kifogyhatatlan az ötletekből és azok megvalósításán naponta fáradozik. Aztán még nem is beszéltem arról a sok felkérésről, amiket különböző gasztro témájú újságoktól, női lapoktól vagy portáloktól, fűszeráruházaktól vagy a gasztrobloggerek közt közismert "nagy nevek"-től kapok. Azt hiszem, ha ezek után már semmi más nem történik velem és a bloggal, akkor is elégedettnek érezhetem magam.
Ezúton is mindenkinek szeretném megköszönni, aki naponta látogat, vagy csak néha-néha jön, vagy talán csak egyetlen egyszer hagy egy kommentet, egy hozzászólást, hogy jelen van az én és a blogom életében.
receptekre, melyet még nagymamájuk, édesanyjuk készített nekik gyermekkorukban. Sokszor sírva kóstolják újra a régi ízeket.
Különösen örülök, mikor gasztroblogger kolleginák főznek a recepttáramból és olyan elismeréssel szólnak egy-egy általam megalkotott ízvilágról, mint ahogy Gizi, akit igen nagyra becsülök, mert kifogyhatatlan az ötletekből és azok megvalósításán naponta fáradozik. Aztán még nem is beszéltem arról a sok felkérésről, amiket különböző gasztro témájú újságoktól, női lapoktól vagy portáloktól, fűszeráruházaktól vagy a gasztrobloggerek közt közismert "nagy nevek"-től kapok. Azt hiszem, ha ezek után már semmi más nem történik velem és a bloggal, akkor is elégedettnek érezhetem magam.
Ezúton is mindenkinek szeretném megköszönni, aki naponta látogat, vagy csak néha-néha jön, vagy talán csak egyetlen egyszer hagy egy kommentet, egy hozzászólást, hogy jelen van az én és a blogom életében.
Születésnapra pedig egy valódi torta is dukál. Bár csak képzeletben tudok mindenkit egy szelettel megkínálni belőle, aki erre jár, azért fogadja sok szeretettel tőlem.
A torta receptje Gesztenyé-től származik, az alkalomhoz illően én átkereszteltem ünnepi tortának, de mindegy hogy is nevezzük, mert így is - úgy is eszméletlenül finom.
Elkészítési idő: 30 perc
Ünnepi gesztenyés torta
Ünnepi gesztenyés torta
Hozzávalók:
- 2 csomag babapiskóta
- 50 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl folyós tejszín
- tej
- rum
mázhoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
díszítéshez:
- marcipán
Elkészítése:
- Először elkészítjük a krémet: a gesztenyemasszát kikeverjük a mascarponéval, tejszínnel és az ízlés szerinti, de legalább 1 ek-nyi rummal.
- Egy kisebb tálat keresztben kibélelünk folpackkal.
- A tejbe beleöntünk ízlés szerint egy kis rumot és a babapiskótákat épphogy csak belemártva (ne ázzon el!) sorba kirakjuk vele a tál oldalát, majd az alját is.
- Rásimítjuk a krém felét, megint rumos tejbe áztatott piskóta, majd a maradék krém. Tetejére piskóta kerüljön.
- Ráhajtjuk a fóliát, kis tányérral lefedve betesszük a hűtőbe másnapig.
- Egy tányért teszünk a tál tetejére, megfordítjuk, óvatosan kiborítjuk rá a süteményt, lehúzzuk róla a folpackot.
- Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, hozzákeverjük az olajat, majd ha kissé kihűlt, rákenjük a tortára, hűtőben kis ideig dermedni hagyjuk.
- Tálalás előtt marcipán csillagocskákkal díszítjük, tortaként szeleteljük, tejszínhabbal kínáljuk.
Gratulálok a blogszülinapod alkalmából! További sok sikert és jó blogírást kívánok ! A tortád nagyon finom lehet, guszta!
VálaszTörlésBoldog születésnapot kívánok! Nagyon csini a szülinapi torta, biztos fini is.
VálaszTörlésGratulálok a blog szülinapjához:) A torta gyönyörű lett. További örömteli blogolást és sütés-főzést kívánok:)
VálaszTörlésBoldog Szülinapot a blogodnak!
VálaszTörlésÁááááááááááááááá!!! Véletlenek, ha találkoznak :-DDD
VálaszTörlésBoldog szülinapot kívánok :-)))
Nea!
VálaszTörlésBoldog blogszülinapot, annak pedig különösen 9örülök, hogy az én tortámmal ünnepelted:-)))
Nálunk is nagy kedvenc:-))
Gesztenye, köszönöm!
VálaszTörlésBoldog blogszülinapot, csak így tovább!
VálaszTörlésBoldog blogszülinapot kedves Nea! :)
VálaszTörlésA torta gyönyörű lett! :)
Utólag is boldog blogszülinapot kívánok kedves Nea ! Csak a FB-on láttam, itt már nem volt időm nézelődni az ünnepi hajtásban. További jó sütés-főzést és sok sikert kívánok a blogodhoz ! Szeretettel : Mariann
VálaszTörlés